Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Δείτε live

Στην ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση τις επόμενες τρεις ημέρες καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία κατατίθεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στην σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα, μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας η οποία και θα επιφέρει διακοπή της συζήτησης επί νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών η οποία λαμβάνει χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης, όπως αναφέρουν συνεργάτες του ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως έγινε γνωστό αργά το μερσημέρι, το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της NΔ. 

Κατά πληροφορίες, πηγές ανέφεραν ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν πολύ καλά και επεσήμαναν ότι οι τροποποιήσεις που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δεκτές και έτσι διαμορφώθηκαν κάποια σημεία του κειμένου και όπως λένε είναι πιο αυστηρά και πιο αιχμηρά. Ταυτόχρονα οι πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι ο κύριος κορμός της πρότασης δυσπιστίας αφορά τα Τέμπη όμως εντός του κειμένου υπάρχουν και αναφορές σε άλλα θέματα όπως το κράτος δικαίου, υποκλοπές, ακόμη και το θέμα της ακρίβειας.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο – πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που έδωσε το ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για συνυπογραφή περιλαμβάνει τις εξής υποθέσεις:

Για τα Τέμπη: Τόσο για τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα όσο και σε ενέργειες συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στην απόρριψη της πρότασης προανακριτικής μετά την δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την μη εκτέλεση της 717.

Υποκλοπές και επιθέσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, με αναφορά στα e-mails Ασημακοπούλου

Ακρίβεια και αισχροκέρδεια

Εγκατάλειψη πυλώνων κοινωνικού κράτους, δημόσιας Παιδείας και Υγείας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή