Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατέβασαν την σημαία της Ε.Ε. από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Μέλη του ΠΑΜΕ αντέδρασαν στην παρουσία της σημαίας πάνω από τον Ανδριάντα του Στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη.

Μια ιδιαίτερη στιγμή υπήρξε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την υποστολή της σημαίας της Ε.Ε. που υπήρχε στον ιστό.
Υπήρξε υποστολή της σημαίας ως «σύμβολο της ένωσης των καπιταλιστών , του κεφαλαίου της Ευρώπης που δεν έχει θέση στο χώρο απεργιακής συγκέντρωσης για την Εργατική Πρωτομαγιά».

Όπως τονίστηκε «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μηχανισμός του κεφαλαίου, που ξεζουμίζει του λαούς της Ευρώπης ,ανάμεσά τους  και τον Ελληνικό λαό ,με τον οικονομικό –ταξικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον τους. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μηχανισμός του κεφαλαίου που συμμετέχει ενεργά στους πολέμους με στρατιωτικά μέσα ενάντια στους λαούς της περιοχής μας. Αυτή τη στιγμή στη Συρία , παλιότερα στα Βαλκάνια με την ενεργό συμμετοχή της στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λυκοσυμαχία των καπιταλιστών , είναι η ιμπεριαλιστική ένωση που σπέρνει φτώχια και δυστυχία στους λαούς είτε με οικονομικά είτε με στρατιωτικά μέσα . Άλλωστε ο πόλεμός τους σκοτώνει  ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους.

Το σύμβολο της ιμπεριαλιστικής ένωσης δεν έχει θέση στη συγκέντρωσή μας , δεν έχει θέση πάνω από τα σύμβολά μας, την κόκκινη σημαία που συμβολίζει το αίμα της εργατικής τάξης, τον ανδριάντα του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη, σύμβολο του αντιφασιστικού απελευθερωτικού αγώνα στον τόπο μας».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή