Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Κατεδάφισαν και την αλήθεια… με το κτίριο του κέντρου υγείας Μουζακίου»

Για μέγα σκάνδαλο απάτης κάνει λόγο ο Αστέριος Βασιλάκος, γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου, όσον αφορά την καταστροφή του κέντρου Υγείας της περιοχής.

Όπως ο ίδιος αναφέρει:

Αγαπητοί Πολίτες

Αναρωτιούνται ακόμα οι κάτοικοι του Μουζακίου και της ευρύτερης Περιφέρειας, Πως είναι δυνατόν τέσσερα χρόνια μετά να παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο και ατιμώρητο το μέγα σκάνδαλο σπατάλης και καταστροφής Δημόσιας Περιουσίας.

Πέρα από τις εκθέσεις αυτοψίας της Επιτροπής Ε. Ε. Ε. Κατασκευών Π.Ε Καρδίτσας! Το πρόστιμο! Τις παράνομες αποφάσεις για αγορές και μισθώσεις ακινήτων! Τις περίεργες δωρεές! Τις εξωπραγματικές βεβαιώσεις περί σαθρότητας εδάφους! κ.α.

Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν πλήρως τεκμηριωμένα τον παραλογισμό! την ηθική και την οικονομική βλάβη! που προκάλεσε η κατεδάφιση 1075 m2 δημοτικού κτηρίου! Το οποίο δεν είχε καταρρεύσει από τα πλημμυρικά φαινόμενα του «Ιανού» και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου μας.

Είναι πρωτοφανές για τον Πολεοδομικό, Οικοδομικό και Χωροταξικό Σχεδιασμό, η 5η Υ.Π.Ε ως φερόμενος Ιδιοκτήτης του δημόσιου-δημοτικού ακινήτου Κ. Υγείας Μουζακίου να υποβάλλει Ενστάσεις! κατά εκθέσεων αυτοψίας Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και να ζητάει! (Α.Π 8124/29-1-21) από την ΥΔΟΜ Καρδίτσας τον χαρακτηρισμό ολόκληρου! του κτηρίου ως Επικινδύνως Ετοιμόρροπου! καθ ην στιγμή η προαναφερόμενη επιτροπή αποφάσισε γνωμοδοτώντας τελεσίδικα! ότι, «Το κτήριο έχει στατική επάρκεια! και δύναται με ενίσχυση και επισκευή να επαναχρησιμοποιηθεί!»

Υπενθυμίζουμε τις από 31/3 και 24/4/2021 δημόσιες δηλώσεις του τ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σχετικά με «εκτέλεση έργου 150.000,00€! Για αντιπλημμυρική προστασία του πρανούς Με λιθοριπές! έμπροσθεν του εναπομείναντος κτηρίου Κ. Υγείας και Δημαρχείου», Αλλά μετά από δύο (2) μέρες δημοσιεύθηκε η χωρίς τεχνικό έλεγχο και αυτοψίες 85318/26-4-2021 Απόφαση της Α.Δ.Θ.Στ.Ε με την οποία άκουσον-άκουσον το κτήριο του Κ.Υγείας «Κρίνεται! επικίνδυνο από στατικής και δομικής άποψης και άμεσα κατεδαφιστέο!».

Αποκαλύπτουμε επίσης σήμερα τα αντιφατικά! του Ν.4753/2020 και του ΦΕΚ Β 390/2021 (παρ. 5.4) που προέβλεπαν εργασίες απομάκρυνσης «κατεστραμμένου! Κ. Υγείας» και κατασκευή «νέου! Κ.Υγείας», Την ίδια στιγμή που οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ελέγχου επικινδυνότητας της Καρδίτσας γνωμοδότησαν τελεσίδικα! περί στατικής επάρκειας και ασφαλούς! επανάχρησης του «Παλιού! Κ.Υγείας».

Αδυνατούν ακόμα και σήμερα οι Πολίτες να αντιληφθούν για ποιο λόγο ο Δήμος Μουζακίου ενώ ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου! αμέλησε και δεν απαίτησε! Ως όφειλε την αυτοδίκαιη επιστροφή κυριότητας του ακινήτου και δεν ενεργοποίησε! Όπως είχε υποχρέωση το δικαίωμα ανάκλησης Δωρεάς! λόγω εξάλειψης λόγου σύστασης! Προκαλώντας δια της σιωπής, αδράνειας, αδιαφορίας απραξίας και απραγίας ανεκτίμητη ηθική Βλάβη! και Ζημία εκατομμυρίων ευρώ!

Όμως όσο κι αν προσπαθούν Κάποιοι τελευταία με μεθοδεύσεις παραπλάνησης συσκότισης, απόκρυψης και συγκάλυψης να σβήσουν από τη μνήμη μας το τραγικό γεγονός δεν θα το καταφέρουν. Είναι απαίτηση της Κοινωνίας! και υποχρέωση των αρχών της συντεταγμένης Πολιτείας! να πράξουν το καθήκον τους προκειμένου,

«Να αποκαλυφθεί…. η Αλήθεια!  και να τιμωρηθούν…. οι Υπεύθυνοι!»

Μουζάκι 08/03/2024

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή