Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kατέστρεψαν τους καυστήρες σχολείου και έκλεψαν όλο το πετρέλαιο

Θρασύτατη κλοπή αποκαλύφθηκε σε σχολικό συγκρότημα της Ξάνθης. Άγνωστοι κατέστρεψαν τους καυστήρες και έκλεψαν όλο το πετρέλαιο από τις δεξαμενές, προκαλώντας ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη στο σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) και το Γυμνάσιο της Γενισέας Ξάνθης.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν από την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διευθυντές των δύο σχολείων διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει τους χώρους των δύο λεβητοστασίων, ενώ κατέγραψαν τις καταστροφές και την κλοπή του πετρελαίου από τις δύο δεξαμενές, που ανέρχεται σε περίπου 2.000 λίτρα.

Επιπλέον οι δράστες έκλεψαν από το ΕΕΕΕΚ και εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευόμενους για το μάθημα της γεωπονίας. Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης Κλεομένης Ψωμακέλης δήλωσε πως αυτή ήταν η πέμπτη φορά που πέφτουν θύματα κλοπής, παρά το γεγονός ότι ο δήμος Αβδήρων και τα σχολεία είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν συναγερμό.

«Την περασμένη Κυριακή βρεθήκαμε στο σχολείο για να ανάψουμε τη θέρμανση, λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των μαθημάτων. Είδαμε τους χώρους παραβιασμένους και κατεστραμμένους. Οι δράστες έκοψαν ακόμη και σωλήνες για να πάρουν το πετρέλαιο, ενώ μας έκλεψαν και ένα φρεζάκι», είπε ο κ. Ψωμακέλης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τον περασμένο Μάιο του 2022 ήταν το τελευταίο περιστατικό κλοπής, όταν και οι δράστες έκλεψαν από το σχολείο όλα τα εργαλεία και υπολογιστές. Σε συνάντηση που είχαν το πρωί οι διευθυντές με τον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάμερες περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος.

Η δημοτική αρχή, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, φρόντισε να επιδιορθώσει άμεσα τις ζημιές στο Γυμνάσιο και τα μαθήματα έγιναν κανονικά την Δευτέρα, ενώ η θέρμανση δεν λειτούργησε την ίδια μέρα στο ΕΕΕΕΚ, με αποτέλεσμα μόλις 10 γονείς να αποφασίσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Σήμερα, τα μαθήματα έγιναν κανονικά καθώς επιδιορθώθηκαν οι βλάβες.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή