Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πρόταση δυσπιστίας ως ένα πρώτο βήμα…» κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

«Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα τα 6 ονόματα που τελούσαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ όπως επιβεβαίωσε η ΑΔΑΕ. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής επιβεβαιώθηκε ότι παρακολουθούσαν τον Κωστή Χατζηδάκη επί 8 συνεχόμενους μήνες, ενώ τους τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια.

Συνεχίζοντας, ανέφερε, «Αν εσείς όλα αυτά μπορείτε να τα καταπιείτε. Είτε γιατί εκβιάζεστε. Καθώς τα στοιχεία που έχουν μαζέψει από τις παρακολουθήσεις που σας αφορούσαν σίγουρα βρίσκονται στα χέρια του αρχηγού του ρυπαρού δικτύου. Είτε γιατί σκέφτεστε την επανεκλογή σας. Είτε γιατί θέλετε να αφήσετε μόνο τον κο Μητσοτάκη να πιεί το ποτήρι του εξευτελισμού, χωρίς να έχει άλλοθι. Είναι δικό σας πρόβλημα. Σας συμπονώ και σας κατανοώ. Αλλά εμείς αυτήν την εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την καταπιούμε. Αλλά ορισμένες φορές βρίσκεται κανείς ενώπιον της ιστορίας. Γιατί οι αποφάσεις μπροστά σε τέτοια γεγονότα έχουν ιστορική αξία».

Η συζήτηση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση των υποκλοπών ξεκινά στις 18:00 ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν σχετικά με την έκβαση της διαδικασίας είναι αν με την ολοκλήρωσή της θα έχουμε και την προκήρυξη εκλογών είτε λόγω μη αποδοσης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από όλο το σώμα της πλειοψηφίας, είτε ανακοίνωσής τους μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, από τον Πρωθυπουργό. Και αν δεν συμβεί τίποτε από τα δύο, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και των βουλευτών του, μιας και όπως προειδοποίησε με έμφαση, η πρόταση δυσπιστίας ήταν το πρώτο.

Η παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι μέσα στο θεσμικό πλαίσιο των δυνατοτήτων, όμως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση για το κόμμα της αντιπολίτευσης. Η σοβαρότητα βέβαια όσων καταγγέλθηκαν σε κάθε περίπτωση σημάνει ραγδαίες εξελίξεις.

Τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του νομού Τρικάλων έχουν πάρει «φωτιά» μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν εθεάθη να συμμετέχει κανείς εκ των τριών βουλευτών της ΝΔ του ν. Τρικάλων στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή