Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καθαρά Δευτέρα: Σε ποια σημεία του ν.Τρικάλων θα στηθούν καζάνια και θα μοιραστούν λαγάνες

Χαρταετοί, φασολάδα, ταραμάς, λαγάνα… αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Καθαράς Δευτέρας.

Αναπόσπαστο κομμάτι αποτελούν και οι εκδηλώσεις που γίνονται σε κάθε σημείο του νόμου. Ας δούμε αναλυτικά που θα στηθούν σήμερα καζάνια και θα μοιραστούν λαγάνες.

Στην πόλη των Τρικάλων δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση αλλά στον Δήμο Τρικκαίων θα διεξαχθούν δρώμενα οπως στα Μ. Καλύβια με τον Καραγκούνικο γάμο που θα γίνει σε συνεργασία με τον ΕΛΟΚ. Καζάνια με φασολάδα θα στηθούν σε Αγρελιά, Σπαθάδες, Αρδανι,
Πλάτανος, Ρίζωμα, Καλονέρι, Μεγάρχη, Διαλεχτό, Ράξα, Αγία Μονή.

Στην Καλαμπάκα, στον Πολιτιστικό χώρο ΚΕΓΕ στις 11.30 θα υπάρχει γλέντι με τον Παναγιώτη Ζωσιμά στο τραγούδι και πολλούς σαρακοστιανούς μεζέδες. Στον Δήμο Μετεώρων αποκριάτικες εκδηλώσεις με φασολάδα και διάφορα σαρακοστιανα κεράσματα θα λάβουν χώρα στην Ασπροκκλησια, στον Βυτουμά, στην Χρυσομηλιά, στη Νέα Ζωή, στην Κρύα Βρύση, στο Καστράκι, στην Αγία Παρασκευή, στην Διάβα, στην Περιστέρα και την Θεόπετρα.

Στον Δήμο Πύλης σήμερα κυριαρχεί το Καρναβάλι Γόμφων (13.00) με παρέλαση αρμάτων – πεζοπόρων τμημάτων – μουσική, χορός – φασολάδα, λαγάνα, τσίπουρο και κρασί στην πλατεία του χωριού.

Επίσης την καθαρά Δευτέρα πολλές Κοινότητες του Δήμου, ο Άγιος Βησσαρίωνας, η Φιλύρα, η Πιάλεια, το Ελευθεροχώρι, η Φήκη αλλά και οι Καλόγηροι θα αναβιώσουν τα κούλουμα προσφέροντας την παραδοσιακή φασολάδα στους παρευρισκόμενους με ελιές και χαλβά.

Την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδονας θα παρασκευαστεί η παραδοσιακή φασολάδα και θα προσφερθούν σαρακοστιανά για όλο τον κόσμο. Παράλληλα στις 11.00 το πρωί θα διοργανωθούν παιχνίδια και δραστηριότητες από τα παλιά, όπως το πολύχρωμο «γαϊτανάκι».

Στο τέλος θα καεί ο «Καρνάβαλος», εισερχόμενοι πλέον στην περίοδο της καθαρότητας ψυχών και σωμάτων.

trikalanews
Author: trikalanews