Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καθοριστικά για την αντιπλημμυρική θωράκιση τα φράγματα Πύλης και Μουζακίου και στα δύο προτεινόμενα σχέδια

Αχελώος: 200 εκ κυβικά νερό μέσω του φράγματος της Συκιάς προτείνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην παρουσίαση των βασικών αξόνων, των συγκλίσεων και των διαφορών των σχεδίων για την αντιπλημμυρική θωράκιση αλλά και την εξοικονόμηση υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ολλανδικής εταιρείας HVA παρουσίασε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, και στις δύο μελέτες επισημαίνεται η σημασία των ορεινών φραγμάτων Πύλης και Μουζακίου.

Φράγματα που αν κρίνει κανείς από την κοινή αναφορά, θα έπρεπε ήδη να έχουν κατασκευαστεί μια και θα λειτουργούσαν καθοριστικά κατά τις πλημμύρες του Ντάνιελ.

Πέρα από αυτό, ο Περιφερειάρχης ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης την πρόταση της Περιφέρειας όσον αφορά τον Αχελώο κάνοντας λόγο για μεταφορά 200 κυβικών νερού στον κάμπο μέσω του φράγματος της Συκιάς.

Σχετικά με τις διαφορές και τις αποκλίσεις με το σχέδιο των Ολλανδών, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι βασική διαφοροποίηση εντοπίζεται στο ζήτημα της Κάρλας ενώ για την μεγάλη απόκλιση στο κόστος που προβλέπουν τα δύο σχέδια, τα οποία κυμαίνονται στα 2 δις για την Περιφέρεια και στα 4 δις για το Ολλανδικό σχέδιο, εκτίμησε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ολλανδοί προτείνουν φράγματα στα ορεινά.

Φυσικά, τα έργα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο κρίσιμο Σεπτέμβρη, ενώ οι διαβουλεύσεις συμπεραίνουμε από τα όσα ανέφερε ο κ. Κουρέτας, θα συνεχιστούν εντατικά το επόμενο διάστημα.

Σε πρώτη φάση, επανέλαβε ότι απαιτούνται άμεσα 535 εκ ευρώ για άμεσες παρεμβάσεις στα αναχώματα και στα ρέματα.  

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή