Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάτι αλλάζει στη ζωή μας

Aπό το 2009-2010 άρχισε να αντιλαμβάνεται η κοινωνία μας, ότι κάτι δεν πάει καλά με την οικονομία, κυρίως, της πατρίδας μας.

Μέχρι τότε οι πολίτες δεν κατάλαβαν ότι ζούσαν με … ξύλινα πόδια και με δανεικά.

Έτσι η Ελλάδα μπήκε σε περιπέτειες, που τις δημιούργησαν οι πολιτικοί μας, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρώπη. Βασικά ρόλο, βέβαια, είχε η Γερμανία, μιας κι αυτή ήταν και είναι το αφεντικό της Ε.Ε.

Ό,τι δεν μπόρεσε να οικοδομήσει το Γερμανικό Κράτος με δύο παγκόσμιους πολέμους, το κατόρθωσε με την ίδρυση της Ε.Ε. και με τον οικονομικό έλεγχο των κρατών μελών, μιας και το μάρκο με το ευρώ έδωσαν την παντοδυναμία τόσο στην Καγκελάριο Μέρκελ όσο και στον σκληρό Υπουργό Οικονομικών τον Σόιμπλε.

Η είσοδος της χώρας στα Μνημόνια ήταν ό,τι χειρότερο, που μπορούσαν να φαντασθούν οι Έλληνες. Τα λάθη δε και οι κακές επιλογές των Δανειστών, για τα προγράμματα της … διάσωσης της Οικονομίας μας, έφεραν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Έτσι στα πρώτα χρόνια του Μνημονίου, κυριάρχησε η πολιτική των … δρόμων, με άκρατο λαϊκισμό και με παράλογες διεκδικήσεις.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των Μνημονίων; Σχεδόν δεν έμεινε τίποτε όρθιο…!

Η οικονομία έφτασε στο χείλος της καταστροφής

Περιουσίες χάθηκαν. Εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο κοινωνικός ιστός καταστράφηκε. Στις πλάτες των πολιτών έπεσαν δυσβάστακτοι φόροι. Η ανεργία έφτασε στα ύψη. Τα πτυχία και οι γνώσεις των νέων ανθρώπων δεν έχουν καμία αξία. Η μετανάστευση… άνθησε, όσο ποτέ άλλοτε και τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία απαξιώθηκαν παντελώς.

Τότε οι προπηλακισμοί και οι καταδίκη των συστημικών πολιτικών δυνάμεων έπαιρναν σάρκα και οστά σε καθημερινή βάση.

Έτσι φάνηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ντροπή της Αριστεράς και αφού έταξε τα πάντα στον Λαό πήρε την εξουσία σχεδόν για τέσσερα και μισό χρόνια. Βέβαια με την στήριξη ενός δεξιά μορφώματος τους ΑΝ.ΕΛ.

Από το 2015 ολες οι αντιεξουσιαστικές δυνάμεις, που κάποτε έσπαγαν και έκαιγαν περιουσίες των πολιτών, πέρασαν από το πεζοδρόμιο στις καρέκλες της εξουσίας και φυσικά από πάμπτωχοι έγιναν πάμπλουτοι και από άγνωστοι έγιναν ….φήρμες!

Ο άκρατος λαϊκισμός, όμως, τα πολλά ψέμματα και το … διαζύγιο, από τον φτωχό πλέον Λαό, έφεραν την ανατροπή στις 7 Ιουλίου.

Με την νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. και με την αυτοδυναμία, όλα δείχνουν πως επανήλθαμε στην ομαλότητα.

Ο νέος Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται από τα πρώτα δείγματα…γραφής, πως κινείται σε σωστή κατεύθυνση.

Πήρε, αμέσως, αποφάσεις, που φέρουν ανατροπές στην οικονομία, στην Παιδεία, την Υγεία, στην Ασφάλεια των πολιτών, των επιχειρήσεων και στην ΔΕΗ.

Δύο περίπου εκατομμύρια πολίτες οφελούνται από την μείωση του ΕΝΦΙΑ, από τον ερχόμενο μήνα. Δρομολογούνται τρεις φάσεις για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Τον μεθεπόμενο μήνα καταργούνται τα Capital Controls, που έφεραν οι Τσίπρας, Καμμένος και ο Βαρουφάκης το 2015.

Αναδιαρθώνεται το κράτος. Άμεσα κατατίθενται νομοσχέδια για κατάργηση του Παν/κού Ασύλου και μπαίνουν στις 120 δόσεις και οι επιχειρήσεις.

Αλλάζουν οι Εκλογικοί νόμοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τις Εθνικές Εκλογές και ο τρόπος χορήγησης των συντάξεων.

Το πιο σπουδαίο φαίνεται από την στήριξη των αγορών στην προμήθεια φτηνού χρήματος για την Ελλάδα με επιτόκιο κάτω του 2%.

Πάνω απ΄όλα, όμως, υπάρχουν, η αλλαγή της ψυχολογίας των πολιτών και η εμπιστοσύνη στην νέα κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων άρχισε να πιστεύει πως ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η ελπίδα, πως μπορούμε, όλοι μαζι, να βρούμε «τα φτερά τα πρωτινά μας τα μεγάλα» είναι πραγματικότητα.

Ο Πανδαμάτορας, όμως χρόνος θα τα κρίνει όλα…!

Οψόμεθα….!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή