Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για πλαστά ένσημα

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ Παλλήνης και νυν συνταξιούχου και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για υπόθεση πλαστών ενσήμων που εξασφάλιζε έναντι αμοιβής σε ασφαλισμένους.
Η δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αφορά τα αδικήματα της απάτης, ψευδών βεβαιώσεων και πλαστογραφίας, κατηγορίες που του αποδίδονται σε συνδυασμό με τον Νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε Ανακριτή ο οποίος έχει εντολή να εντοπίσει κάθε εμπλεκόμενο ιδιώτη ή και άλλο υπάλληλο του ΙΚΑ στην συγκεκριμένη απάτη.
Ο κατηγορούμενος, φέρεται να εντόπιζε την…  «πελατεία» του μέσω Λογιστή που είχε ρόλο «μεσίτη» στην υπόθεση και όσο υπηρετούσε στο ΙΚΑ, αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων στον Οργανισμό, προσθέτοντας, κατά παραγγελία των ενδιαφερομένων, πλαστά ένσημα, τα οποία καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 31 περιπτώσεις όπου ο υπάλληλος παρενέβη σε καρτέλες ασφαλισμένων, ζημιώνοντας τελικά το Δημόσιο με ποσό που υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή