Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάτω από την εθνική σύνταξη παίρνουν πολλοί επαγγελματοβιοτέχνες στα Τρίκαλα

Δραματική η κατάσταση για τους συνταξιούχους ΕΒΕ του νομού Τρικάλων

Η κρίση, οι οφειλές, η οικονομική ασφυξία οδήγησαν πολλούς Τρικαλινούς επαγγελματοβιοτέχνες σε αδιέξοδο που δυστυχώς συνεχίζεται και στον μετεργασιακό τους βίο…Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ν. Τρικάλων Βαγγέλης Αγγελάκης στο Trikalanews.gr, αρκετοί συνταξιούχοι του κλάδου βρέθηκαν να λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις, ακόμη και κάτω από το ποσό της εθνικής σύνταξης, παρόλο που σε όλο τον επαγγελματικό του βίο, πλήρωσαν αδρά τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Αυτό συμβαίνει λόγω κυρίως ότι πλέον, το ποσό της σύνταξης εγκρίνεται με βάση τα τελευταία χρόνια ασφάλισης, κατά τα οποία πολλοί είτε επέλεγαν για οικονομικούς λόγους να κατέβουν ασφαλιστική κατηγορία είτε είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις επαγγελματιών που ένα μέρος της σύνταξης, χάνεται για να καλυφθούν τυχόν οφειλές που υπήρχαν.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελάκης, πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία απέναντι σε πάρα πολλούς επαγγελματοβιοτέχνες που συνέδραμαν με τις εισφορές τους και την παραγωγικότητά τους όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα βρέθηκαν να ξαναπληρώνουν την κρίση πολύ ακριβά, μη μπορώντας να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή