Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάτω η χούντα πολυεθνικών, κυβερνήσεων, Αγοραστού και Μπέου

Το συλλαλητήριο της  13ης Ιούνη ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο, αποτελεί ιστορική τομή για τον αγώνα της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στις πολυεθνικές, στις τοπικές, εθνικές και υπερεθνικές κυβερνήσεις, για τον αγώνα για τη γη και την ελευθερία. Η πορεία των περίπου 4000 διαδηλωτών που βροντοφώναζε το σύνθημα «να φύγει η Lafarge από την πόλη» κατέδειξε με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα ότι η ήττα των σχεδιασμών για τη δολοφονική καύση σκουπιδιών είναι αλληλένδετη με την κατάρρευση των συμφερόντων της Lafarge στην περιοχή και την εκδίωξη της. Κατέδειξε πως η μάχη για τη ζωή μας, τον αέρα μας και την ελευθερία μας, θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα και όχι στην αναζήτηση φιλικών παραγόντων της περιοχής που θα προωθήσουν την ορθολογικοποίηση της καταστροφής της φύσης.

Η διαδήλωση της ζωής αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις του θανάτου της χούντας των πολυεθνικών. Οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν ένα πρωτόγνωρο πογκρόμ βίας, καταδίωξης και ποινικοποίησης στους χιλιάδες αγωνιστές που “τόλμησαν” να αμφισβητήσουν τα θεμέλια των οικονομικών σχέσεων πολυεθνικών και τοπικών επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων. Η αρχή έγινε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, όπου οι μανιασμένες δυνάμεις των ΜΑΤ θέλησαν να πνίξουν τον αγωνιζόμενο λαό στα χημικά. Δεν έμειναν όμως εκεί. Λειτουργώντας ως στρατός κατοχής εντός της πόλης του Βόλου, αναβιώνοντας στιγμές από την Ιερισσό της Χαλκιδικής,  καταδίωξαν  τον αγωνιζόμενο λαό μέχρι περίπου το κέντρο του Βόλου, κάνοντας χρήση χημικών ακόμα και δίπλα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Το ρεσιτάλ βίας συνεχίστηκε έξω από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, όπου πλήθος αγωνιστών που παρευρέθηκαν εκεί για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους 2 συλληφθέντες και τους προσαχθέντες διαδηλωτές, χτυπήθηκαν άγρια από τις δυνάμεις καταστολής και κυνηγήθηκαν μέχρι το στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία. Το τελευταίο (μέχρι στιγμής…) στιγμιότυπο της χούντας της περιοχής μας είναι το χτύπημα των αγωνιστών που βρέθηκαν την Κυριακή 14/06 το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια του Βόλου κατά την άφιξη εκεί των 2 συλληφθέντων διαδηλωτών. Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, μεταξύ αυτών παιδιών και ηλικιωμένων,  που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου. 

Το άγριο κατασταλτικό χτύπημα της διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών δεν οφείλεται σε καμία πρόκληση, όπως ισχυρίζονται κάποια καλοπληρωμένα παπαγαλάκια και αναπαράγεται ακόμα και από μερίδες ηττοπάθειας και ενσωμάτωσης του κινήματος. Αποτελεί ένα προαποφασισμένο σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου εκδηλώνονται όλο το τελευταίο διάστημα τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στην ευρύτερη περιοχή και στόχο έχει τη βίαιη ολοκλήρωση του εγκλήματος της καύσης σκουπιδιών. Η αποκοπή του λαού του Βόλου από τα κέντρα αποφάσεων (συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου), η κλιμακούμενη προκλητικότητα και επιθετικότητα της δημοτικής αρχής Βόλου και τελικά ο κατασταλτικός μηχανισμός που χτύπησε τη διαδήλωση στις 13 Ιουνίου, αποτελούν έναν ενιαίο σχεδιασμό τρομοκράτησης και επιβολής. Οι παλιές υποκριτικές κορώνες περί εναντίωσης στην καύση σκουπιδιών έχουν εκλείψει εδώ και καιρό τόσο από τη δημοτική αρχή Βόλου όσο και από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Γιατί; Γιατί αποτελούν μέρος του σχεδιασμού του χτυπήματος του κινήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών που απαιτήθηκε από τη Lafarge, υλοποιήθηκε με σαφή κυβερνητική εντολή, τόσο της παρούσας, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, και προπαρασκευάστηκε από τους τοπικούς άρχοντες επιμελώς.    

Είναι πλέον εμφανές πως έχουμε πόλεμο. Πόλεμο για τη ζωή μας, την υγεία μας, την ελευθερία μας. Οι τοπικοί βασιλιάδες είναι πλέον γυμνοί. Η κοινωνική πόλωση στην πόλη του Βόλου έχει οξυνθεί για τα καλά και το αφήγημα της παντοδυναμίας του Μπέου έχει πάει περίπατο. Ο Αγοραστός «όλων των Θεσσαλών» και ο Μπέος της «πιάτσας» δεν είναι τίποτα παραπάνω από εντεταλμένους συμφερόντων πολυεθνικών ομίλων. Διαχειρίζονται την τύχη μιας περιοχής, στην οποία όσο μαγκιά και αν πουλάνε, δεν τόλμησαν ποτέ να πουν ευθέως πως είναι υπέρμαχοι της καύσης σκουπιδιών και ότι θα την υλοποιήσουν. Από αυτή την άποψη δεν έχουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση στην προώθηση αυτών των σχεδιασμών. Πολύ περισσότερο κανένας πολυεθνικός κολοσσός δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει την κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης, να ορίζει τα όρια της ελευθερίας και της διεκδίκησης, να θυσιάζει ζωές και να μετατρέπει σε πειραματόζωα ολόκληρες κοινωνίες για τη διατήρηση και ενίσχυση της κερδοφορίας του. 

Ο αγώνας συνεχίζεται με επόμενο σταθμό το περιφερειακό συμβούλιο την Τρίτη 16/06. Κανένας αγωνιζόμενος πολίτης να μην αφήσει ένα κλειστό λόμπι να αποφασίσει για εμάς και τη ζωή μας. Καμία κατασταλτική εκστρατεία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει το έγκλημα που επιχειρούν να ολοκληρώσουν.  Κανένας περιφερειακός σύμβουλος να μην νομιμοποιήσει το στημένο θέατρο του Αγοραστού και των πολυεθνικών. Κανείς από εμάς δεν θα σταθεί κομπάρσος όταν διακυβεύεται η ζωή μας. Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας των πολυεθνικών δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή οι αλυσίδες των τυράννων ή η εξέγερση για την ανατροπή των σχεδιασμών τους. 

Άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή από τις κατηγορίες των συλληφθέντων της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Όλοι στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη 18:00 στη Λάρισα

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή