Άρθρα – Απόψεις

Κάτω τα χέρια από τα Πανεπιστημιακά Δάση στο Περτούλι και στους Ταξιάρχες

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ Τρικάλων

21 Dec 2022

Με την ψήφιση του νόμου 4957/2022 για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τον Ιούλιο του 2022 και τώρα με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6357/15-12-2022 της Υπουργικής Απόφασης ( και για την τυπική – διαδικαστική πλέον κατάργηση των ΝΠΔΔ που διαχειρίζονταν τα πανέμορφα Πανεπιστημιακά Δάση στο Περτούλι και στους Ταξιάρχες Χαλκιδικής, καθώς και το αγρόκτημα Θεσσαλονίκης) η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει το έγκλημα.

Είναι γνωστό ότι με το άρθρο 296 του νόμου εκείνου ,άνοιγε ο δρόμος για την παράδοση των πανέμορφων αυτών δασών στα κερδοσκοπικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφού η διαχείριση τους πλέον θα περνούσε την Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας και προϋπόθεση για αυτό ήταν η κατάργηση των ΝΠΔΔ που τα διαχειρίζονταν μέχρι τώρα.

Η Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε αυτούς τους σχεδιασμούς με τις παρεμβάσεις των βουλευτών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το ζήτημα αυτό ξεκίνησε την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας επί λέξει

« Ξεκινώντας την παρέμβασή μου στη σημερινή συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο θέλω καταρχάς να καταγγείλω το γεγονός ότι με το άρθρο 296 και εντελώς αιφνιδιαστικά, βάζετε τα πανεπιστημιακά δάση Περτουλίου Τρικάλων και Ταξιάρχη Χαλκιδικής, στο πιάτο επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για δάση μοναδικής φυσικής ομορφιάς, για τα οποία, εδώ και χρόνια, «τρέχουν τα σάλια» των επενδυτών, που τα βλέπουν ως «φιλέτα».
Σταματήστε το έγκλημα εδώ και τώρα! Αποσύρετε το κατάπτυστο άρθρο, μαζί με άλλα βεβαίως που θα πω παρακάτω.»

Ταυτόχρονα οι βουλευτές του ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις τους αποκάλυψαν τις αρνητικές επιπτώσεις και για τους εργαζόμενους στα δάση αυτά, δασεργάτες και προσωπικό των δασαρχείων.

Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε ζητήσει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας με το άρθρο αυτό να ψηφίζεται Τελικά από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Τώρα με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της Υπουργικής Απόφασης γίνεται ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί.
Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει.
Ο Λαός μας να μην νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτούς τους σχεδιασμούς σε βάρος του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που θυσιάζονται για να στηριχθεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

trikalanews
Author: trikalanews

Διαβάστε επίσης


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Θρήνος στον Βόλο: 18χρονος «έσβησε» μπροστά στους φίλους του
Μαγνησία Πρωτοσέλιδα

Θρήνος στον Βόλο: 18χρονος «έσβησε» μπροστά στους φίλους του

Θρήνος στον Βόλο για τον ξαφνικό θάνατο του 18χρονου Νίκου Παλάσκα, που κατέρρευσε στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά στους φίλους του.

Read More


Η Θεσσαλία ζητά επανεξέταση για την 1η Στρατιά
Λάρισα Πρωτοσέλιδα

Η Θεσσαλία ζητά επανεξέταση για την 1η Στρατιά

Ανησυχία για την κατάργηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα. Η Θεσσαλία ζητά επανεξέταση, με τον Δημήτρη Κουρέτα να τονίζει τις αρνητικές συνέπειες.

Read More


Φιλική νίκη της Λυγαριάς στο Καστράκι με 0-4
Αθλητικα

Φιλική νίκη της Λυγαριάς στο Καστράκι με 0-4

Η Λυγαριά πέτυχε φιλική νίκη 0-4 στο Καστράκι με σκόρερ τους Βλάχο, Χονδρογεωργόπουλο, Πρεβέντη και Γ. Στεφάνου.

Read More


Η Αλεστά φέρνει τραπεζοκαθίσματα μόνο σε εσοχές του Ληθαίου
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Η Αλεστά φέρνει τραπεζοκαθίσματα μόνο σε εσοχές του Ληθαίου

Η Σοφία Αλεστά διευκρίνισε ότι τραπεζοκαθίσματα στον Ληθαίο θα τοποθετούνται μόνο σε εσοχές που δεν εμποδίζουν τη διέλευση.

Read More


Παρατείνεται η μη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων
Τα νέα της πόλης

Παρατείνεται η μη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων

Λόγω συνεχιζόμενων εργασιών συντήρησης, παρατείνεται η μη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων, με την ημερομηνία επανέναρξης να ανακοινώνεται αργότερα.

Read More


Τσιτσάνεια 2025: Λαϊκό Μπελκάντο με Κορίνα Λεγάκη στο Μουσείο Τσιτσάνη
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Τσιτσάνεια 2025: Λαϊκό Μπελκάντο με Κορίνα Λεγάκη στο Μουσείο Τσιτσάνη

Με το Λαϊκό Μπελκάντο ξεκινούν τα Τσιτσάνεια 2025. Η Ορχήστρα Τρικάλων συναντά την Κορίνα Λεγάκη την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Read More


Συνεχίζει στον ΑΟΤ BC ο βοηθός φυσιοθεραπευτή Δημήτρης Ζάχος
Αθλητικα

Συνεχίζει στον ΑΟΤ BC ο βοηθός φυσιοθεραπευτή Δημήτρης Ζάχος

Ο Δημήτρης Ζάχος, βοηθός φυσιοθεραπευτή, ανανέωσε τη συνεργασία του με την μπασκετική ομάδα του ΑΟΤ Τρίκαλα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Read More


Έφυγε στα 63 του ο Θεόδωρος Τσαραπατσάνης
Κοινωνικά

Έφυγε στα 63 του ο Θεόδωρος Τσαραπατσάνης

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 κηδεύεται στη Βασιλική Τρικάλων ο 63χρονος Θεόδωρος Τσαραπατσάνης.

Read More


Καλαμπάκα: Παρίστανε τον ελεγκτή με φακό και κατέληξε στο… Αστυνομικό Τμήμα
Υπολοιποι Δημοι Πρωτοσέλιδα

Καλαμπάκα: Παρίστανε τον ελεγκτή με φακό και κατέληξε στο… Αστυνομικό Τμήμα

Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμπάκα με άνδρα που παρίστανε τον ελεγκτή με φακό, σταμάτησε φορτηγό και κατέληξε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Read More


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών η Ρούλα Γιώτα
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών η Ρούλα Γιώτα

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή η Ρούλα Γεωργ. Γιώτα. Η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025 στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.