Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισημαίνονται τα εξής:

«Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων μας ξεκίνησε το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Στο τμήμα λειτουργεί τετραετές πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προπτυχιακών Σπουδών θα οδηγήσει στην απόκτηση «Πτυχίου Περιβαλλοντολόγου».

Μέχρι σήμερα στους φοιτητές δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί από την ίδρυση των τμημάτων μας. Συνεπώς, η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα μας έχει φέρει σε δυσμενή θέση, αποκλείοντας μας από την αγορά εργασίας.Στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το μέλλον των σχολών μας κρίνεται αβέβαιο και προκαλεί σύγχυση σε εκατοντάδες οικογένειες.

Είναι απαράδεκτο να σπαταλάμε χρόνο αλλά φυσικά και ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να σπουδάσουμε και να αποφοιτήσουμε ως Περιβαλλοντολόγοι Θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας, το Πανεπιστήμιο και η Πολιτεία να μηνέχει μεριμνήσει για το πιο απλό και αυτονόητο, την Αποδοχή μας στους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς.

Γι’ αυτό ΖΗΤΑΜΕ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να πάρει θέση δίπλα στους φοιτητές του και στο δίκαιο αίτημα μας  και να βοηθήσει έμπρακτα να αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα ως απόφοιτοι τμήματος του.

Ζητάμε από το πανεπιστήμιο και την πρυτανεία να πιέσει το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε τα πτυχία μας να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που προβλέπονται στο άρθρο 1 του ΠΔ 405/1995 (ΦΕΚ 228/Α/6.11.1995)».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή