Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kαύσιμα: Ανοιχτό ενδεχόμενο για Fuel Pass 3

Ανοιχτό παράθυρο άφησε ανοιχτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας να δοθεί μιας μορφής στήριξη στους οδηγούς σε περίπτωση που αυξηθεί η τιμή των καυσίμων, ανάλογη με αυτή που είχε δοθεί τους περασμένους μήνες με το Fuel Pass 1 και το Fuel Pass 2.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι και στην χώρα μας είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass» τόνισε ο κ. Σκρεκας, μιλώντας στον στον ΣΚΑΪ 100.3.

Φωτιά πήρε πάλι η αγορά των καυσίμων

Σημειώνεται ότι η αγορά των υγρών καυσίμων είναι άνω – κάτω με τους καταναλωτές που προτίθενται να ταξιδέψουν το Πάσχα, να μην μπορούν να υπολογίσουν το ύψος της τιμής της βενζίνης. Οι τιμές της βενζίνης παίρνουν φωτιά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα καθιστώντας την έξοδο των εκδρομέων πιο δαπανηρή.

Όπως προκύπτει από τα τωρινά δεδομένα της αγοράς αλλά και τις εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου πετρελαιοειδών η αμόλυβδη θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά με αποτέλεσμα κι άλλες περιοχές να προστίθενται στην πανάκριβη περιοχή των 2 ευρώ ανά λίτρο.

Το Fuel Pass

Υπενθυμίζεται οτι το Fuel Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους των καυσίμων κίνησης.

Οι δικαιούχοι του Προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet / myaade). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Εφόσον επιλέξει ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στον οποίο ο αιτούμενος είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή