Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Καυτή» εβδομάδα με 40ρια στα Τρίκαλα

Σε καμίνι μετατρέπεται από σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 η χώρα, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει, σταδιακά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, από Τετάρτη 23-6-2021, στα Τρίκαλα η θερμοκρασία αναμένεται να «χτυπήσει» 40αρια που μπορεί να τα ξεπεράσει κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και το Σάββατο 26-6 η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 40-43 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή των Τρικάλων ειδικότερα, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία κατά τόπους.

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έχουμε μπροστά μας τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού. Αναλυτικά οι προβλέψεις για όλη τη χώρα στο διήμερο που ακολουθεί, έχουν ως εξής:

Δευτέρα 21 – 6 – 2021

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές χαμηλής έντασης, ενώ στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές χαμηλής έντασης ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια μέρη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 22-06-2021

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

 

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή