Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο Κώστας Σκρέκας

«Χρέος μας να κάνουμε την κυκλική οικονομία αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας»

 Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με τίτλο «European Youth Day – Powered by ONNED», ήταν ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ιφιγένεια του «Ελληνικού Κόσμου», απευθυνόταν σε νέους, πολιτικούς, βουλευτές και επιχειρηματίες, ενώ αναδείχθηκαν τάσεις και ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον και τις νέες τεχνολογίες, που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η πράσινη μετάβαση είναι ένα απαιτητικό όραμα και πως πρέπει να βασιστεί σε τρεις κοινές ευρωπαϊκές αξίες, τη βιωσιμότητα, την αισθητική και τη συμπερίληψη», τονίζοντας παράλληλα πως «πρέπει να καταστήσουμε τους νέους μας πρωταγωνιστές σε αυτό το όραμα, αλλά και στο βιώσιμο μέλλον. Επιδιώκουμε και το πράττουμε, να συμπεριλάβουμε σε αυτόν τον σχεδιασμό τις καινοτόμες και δυναμικές φωνές των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων».

Τη σημασία της κυκλικής οικονομίας ανέδειξε, επίσης, μέσα από την ομιλία του ο κ. Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι «οι φυσικοί μας πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Πρέπει με απτές καθημερινές δράσεις να κάνουμε την κυκλική οικονομία αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που προωθούν αυτή την πολιτική, όπως είναι το Εθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία, το Αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο Κλιματικός Νόμος. Πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και που δημιουργούν ολοένα και περισσότερες νέες, βιώσιμες θέσεις εργασίας».

«Τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει χωρίς τη συμμετοχή των νέων μας. Χρειαζόμαστε τη συμβολή τους σε αυτό το πολύ σοβαρό εγχείρημα για το μέλλον του πλανήτη», με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Τρικαλινός Υπουργός απευθυνόμενος στους ακροατές που τον παρακολουθούσαν στη γεμάτη αίθουσα «Ιφιγένεια» στον «Ελληνικό Κόσμο». Μια ομιλία που εξελίχθηκε σε έναν γόνιμο και ελπιδοφόρο διάλογο με νέους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ικανοποίηση τις θέσεις του κ. Σκρέκα και εξέθεσαν τις δικές τους σκέψεις και προβληματισμούς, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει δυναμικούς και ικανούς νέους πολίτες.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή