Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κερδοφόρος κατά 4,5 εκ. ευρώ ο ισολογισμός της Ε.Α.Σ. Τρικάλων

Αχιλλέας Λιούτας: Καταφέραμε το ακατόρθωτο διαψεύδοντας εκείνους που επένδυαν στο κλείσιμο της Ένωσης.

Τον ισολογισμό και τον διοικητικό απολογισμό της προηγούμενης χρήσης ενέκρινε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία, η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων (Ε.Α.Σ. Τρικάλων).

Ο συγκεκριμένος ισολογισμός αντικατοπτρίζει την αλλαγή της οικονομικής εικόνας για τον Συνεταιρισμό που σηματοδότησε η ρύθμιση των δανείων του.

Χαρακτηριστικά, ο ισολογισμός εμφανίζει καθαρά κέρδη, μετά φόρων, ύψους 4.523.812 ευρώ και καθαρή θέση 4.230.336 ευρώ γεγονός που αποδεικνύει ότι απέδωσαν καρποί οι ενέργειες της Διοίκησης για εξυγίανση των οικονομικών του Συνεταιρισμού.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την Ε.Α.Σ.Τ. η οποία εισέρχεται σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης και δημιουργίας στηρίζοντας αποφασιστικά την αγροτική παραγωγή και γενικότερα την τοπική οικονομική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αχιλλέας Λιούτας, στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι κόποι μας ανταμείβονται. Ήδη έχετε μπροστά σας τον πρώτο κερδοφόρο ισολογισμό των τελευταίων ετών. Με την αναδιάρθρωση των δανείων και την αναθεώρηση των αποτιμήσεων της περιουσίας μας ο ισολογισμός εμφανίζεται κερδοφόρος κατά 4.523.812 ευρώ. Για πρώτη φορά εμφανίζουμε καθαρή θέση ύψους 4.230.336,5 ευρώ» και πρόσθεσε «Ο Αγροτικός μας Συνεταιρισμός πέρασε και περνά δύσκολες στιγμές.

Η γενικότερη οικονομική κρίση αλλά και οι παθογένειες λειτουργίας του συνεταιριστικού κινήματος διόγκωσαν τα προβλήματα του Συνεταιρισμού μας. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολα για όλους εμάς που δίνουμε καθημερινό αγώνα για να κρατήσουμε όρθια την Ένωση. Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Μετά από δεκάδες επισκέψεις στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς καταφέραμε το ακατόρθωτο.

Να ρυθμίσουμε τα δάνειά μας με ευνοϊκό επιτόκιο. Δεν φτάσαμε τυχαία σε αυτό το αποτέλεσμα. Χρειάστηκε μια απίστευτη προσπάθεια η οποία δεν έχει προηγούμενο από Συνεταιριστική Οργάνωση. Έπρεπε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο και το κάναμε κι αυτό. Τους πείσαμε ότι είμαστε βιώσιμοι και ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε με βάση τους κανόνες της αγοράς. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους γιατί αποφασίσαμε ότι είναι προτιμότερο να είσαι ωφέλιμος παρά ευχάριστος.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη πραγματικότητα είχε αρνητικές συνέπειες για εμένα και την οικογένειά μου, αλλά και τους συνεργάτες μου, που υφιστάμεθα, μια κατασυκοφάντηση από εκείνους που επένδυαν στην κατάρρευση της Ένωσης. Για άλλη μια φορά το δηλώνω κατηγορηματικά ενώπιών σας.

Όσο είμαι πρόεδρος εγώ δεν πρόκειται να πουληθεί το ΤΡΙΚΚΗ και ας με ξεσκίζουν καθημερινά οι συκοφάντες τους οποίους θα αντιμετωπίσω πρόσωπο με πρόσωπο στα δικαστήρια για να τους μάθει όλος ο κόσμος. Δεν θα γλυτώσουν έτσι απλά. Θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου για όλα όσα έχουν πει και έχουν κάνει, για να βλάψουν την Ένωση και εμένα προσωπικά.

Υπέγραψα με την προσωπική μου εγγύηση για τα δάνεια και τις ρυθμίσεις των οφειλών στη ΜΑΜΒΟ και τη ΒΙΟΛΑΡ και υπογράψαμε όλα τα μέλη του Συμβουλίου με τις προσωπικές μας εγγυήσεις για τη ρύθμιση των δανείων της Τράπεζας γιατί πιστεύω στην Ένωση.

Πιστεύω σε σας και ελπίζω σε καλύτερες μέρες που θα έρθουν».

Στην συνέχεια ο κ. Λιούτας, αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα σε κάθε δραστηριότητα της Ένωσης αλλά και στους στόχους που έχουν τεθεί για τη νέα περίοδο.

Καταλήγοντας τόνισε «Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες και για μέρες για όλα όσα έχουν γίνει. Ο περιορισμένος χρόνος της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι αρκετός. Πιστεύω όμως ότι σας έδωσα μια γενική εικόνα για τον αγώνα που δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε.

Έχω την τύχη να έχω δίπλα μου πιστούς συνεργάτες με τους οποίους πορεύομαι τα τελευταία χρόνια αλλά και νέους που έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά. Η παρουσία μας είναι ανιδιοτελής αφού με βάση το νέο νόμο δεν δικαιούμαστε ούτε καν οδοιπορικά. Βάζουμε υπογραφές, βάζοντας στην ουσία και το κεφάλι μας στον ντροβά όπως λένε και στα χωριά μας, από ένα πείσμα, ένα μεράκι, ένα εγωισμό.

Η οικογένειά μου αλλά και οι φίλοι, μου λένε ότι αυτός ο εγωισμός θα με καταστρέψει. Ο εγωισμός να μην κλείσει η Ένωση για να μην κάνω το χατίρι σ’ όσους επενδύουν σε αυτό το σενάριο. Για να μείνει όρθια η Ένωση έκανα παραπάνω πράγματα απ’ ότι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος.

Ζημίωσα την οικογένειά μου αλλά και την τσέπη μου και οι συνεργάτες μου καταλαβαίνουν τι εννοώ. Δεν φοβήθηκα και δεν φοβάμαι τίποτα γιατί ότι το έκανα το έκανα με αποκλειστικό σκοπό να βοηθήσω τη συνεταιριστική οργάνωση. Είμαι έντιμος και μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια λέγοντάς σας ότι αν ξεκινούσα και πάλι από την αρχή τα ίδια θα έκανα για να διατηρήσω την Ένωση ανοιχτή».

Στοιχεία του ισολογισμού παρουσίασαν στα Μέλη τα υπηρεσιακά στελέχη ενώ στις καλύτερες μέρες που έρχονται για το Συνεταιρισμό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Κώστας Μαράβας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή