Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κικίλιας σε ιδιώτες γιατρούς: Ενισχύστε το ΕΣΥ ή θα επιταχθείτε

Κάλεσμα του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια προς τους ιδιώτες γιατρούς με σκοπό να ενισχύσουν το ΕΣΥ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της επιδημίας.

Σε αρνητικά υψηλό επίπεδο βρίσκονται τα κρούσματα αλλά και οι διασωληνωμένοι. Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα προς ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μάλιστα σημείωσε πως αν οι ιδιώτες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου μέσα σε 48 ώρες, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη.

Ο κ. Κικίλιας  παρέθεσε στοιχεία για αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid σε όλη την Ελλάδα επισημαίνοντας πως στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 1.000 ασθενείς παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Είπε, πως ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί  άλλες 550 κλίνες στο ΕΣΥ στην Αττική, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός γίνεται αποκλειστικά για covid ασθενείς.

Τέλος δήλωσε αισιόδοξος, παρά τη δυσκολία της στιγμής και στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς έχουμε φτάσει τα 1,3 εκ. εμβολιασμούς και τον Απρίλιο αναμένονται άλλοι 1,5 εκ, χωρίς να έχουμε συμπεριλάβει μέσα σε αυτούς και τα εμβόλια της johnson & johnson.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή