Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κικίλιας «Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για το κάπνισμα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «θα υπάρξει οριζόντια εφαρμογή του νόμου, χωρίς «παραθυράκια», η οποία όχι μόνο θα ατονήσει, αλλά θα ενισχυθεί καθώς αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας».

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πλειονότητα της κοινωνίας, καπνιστές και μη καπνιστές, έχουν αγκαλιάσει το μέτρο και συμφωνούν ότι πρέπει να περιοριστεί το κάπνισμα, όπως άλλωστε και τα κόμματα που στήριξαν τον νόμο στην Βουλή».

«Θα υπάρξει οριζόντια εφαρμογή του νόμου, χωρίς «παραθυράκια», η οποία όχι μόνο θα ατονήσει, αλλά θα ενισχυθεί καθώς αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας», επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Αφού ανέφερε ότι και το βράδυ της Παρασκευής έγινε μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα εστίασης για το κάπνισμα, ο κ. Κικίλιας είπε σχετικά με τις εκατοντάδες κλήσεις στον τηλεφωνικό αριθμό 1142, ότι κάτω από το 30% του συνόλου αφορά αναφορές και καταγγελίες», ενώ άλλο ένα 30% ζητά βοήθεια για να διακόψει το κάπνισμα, μέσω των Κέντρων Διακοπής Καπνίσματος στα νοσοκομεία».

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η χρέωση για κάθε κλήση στο 1142 είναι συμβολική, απλώς και μόνο για να αποφεύγονται οι φάρσες και οι κακεντρέχειες και τα «καρφώματα» μεταξύ ανταγωνιστών καταστηματαρχών.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή