Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kίνα: Αναζήτηση πιλότων για το χειρισμό αεροσκαφών από αεροπλανοφόρο

Παρ’ όλο τον μεγάλο αριθμό όσον αφορά τον πληθυσμό της Κίνας-περίπου 2 δισεκατομμύρια- φαίνεται ότι υπάρχουν κι εκεί ελλείψεις και κενά στην Πολεμική Αεροπορία γεγονός που ώθησε το κινεζικό κράτος στην απαραίτητη και άμεση προσπάθεια εξεύρεσης υποψήφιων πιλότων αεροσκαφών.  

   Η Κίνα μόλις ξεκίνησε την καμπάνια προσλήψεων πιλότων για το 2019 και εστιάζει στην εξεύρεση δοκίμων, οι οποίοι μπορούν να χειριστούν το απαιτητικό έργο επιχειρήσεων από το κατάστρωμα ενός αεροπλανοφόρου.

   Σύμφωνα με την κινεζική στρατιωτική ανακοίνωση, τέσσερις ομάδες στρατολόγησης θα ταξιδέψουν διαδοχικά σε 23 επαρχίες, δήμους και αυτόνομες περιφέρειες σε εθνικό επίπεδο για να δοκιμάσουν και να επιλέξουν δόκιμους πιλότους.

   Είναι ενδιαφέρον ότι η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει τη νέα νοοτροπία της Κίνας, η οποία θέλει να κάνει μια στροφή στο δόγμα της από επιχειρήσεις από αεροπορικές βάσεις, σε επιχειρήσεις από καταστρώματα αεροπλανοφόρων, ώστε οι νέοι αυτοί πιλότοι να εξειδικευτούν στον δεύτερο τομέα.

   Το Πολεμικό Ναυτικό του ΛΑΣ θέλει αποφοίτους Λυκείου από την ηλικία των 16 έως 19 ετών, οι οποίοι θα λάβουν εκπαίδευση πτήσεων και θα εισαχθούν στο κολλέγιο, όπως ακριβώς γίνεται και με τους πιλότους της Αεροπορίας Στρατού του ΛΑΣ. 

   Σύμφωνα με την κινεζική ανακοίνωση Τύπου, οι πιλότοι θα λάβουν κυρίως βασικές προπτυχιακές γνώσεις για την προετοιμασία και την κατάρτιση κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών τους. 

   Στο τέλος του τέταρτου έτους, οι υποψήφιοι φοιτητές θα αποκτήσουν πτυχίο στον τομέα της Μηχανικής. Στη συνέχεια, θα απονεμηθούν τον βαθμό του Υποσμηναγού. 

   Οι δόκιμοι που ολοκληρώνουν την κατάρτιση του προχωρημένου εκπαιδευτικού συστήματος σε μαχητικά jet θα αποκτούν το πιστοποιητικό επάρκειας και ένα δεύτερο πτυχίο που ισοδυναμεί με Bachelor στις Στρατιωτικές Επιστήμες, ενώ επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία εκ των προτέρων να ανελιχθούν σε διοικητές επιχειρήσεων στο μέλλον.

   Ο Στρατός της Κίνας έχει διαφορετικές παραδόσεις και πρακτικές σε σχέση με τις ΗΠΑ. Αλλά όταν πρόκειται να προσελκύσουν νέους ανθρώπους για να γίνουν πιλότοι σε αεροπλανοφόρα, τα δολώματα είναι τα ίδια.

   Πρώτον, υπάρχει η αίσθηση της ένταξης σε μια ελίτ. Ένα στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού δήλωσε πως μερικοί από τους δόκιμους πιλότους που θα προσληφθούν φέτος θα λάβουν την κορυφαία και πιο συστηματική εκπαίδευση ως πιλότοι αεροσκαφών που θα επιχειρούν σε αεροπλανοφόρο. "

   Όσον αφορά το αποκορύφωμα φέτος, όσοι δόκιμοι προσληφθούν, θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν με το μαχητικό J-15. Στη συνέχεια, υπάρχει και η κλισέ φράση που χρησιμοποιούν οι στρατολόγοι Ναυτικού ανέκαθεν, “μια ευκαιρία να δουν τον κόσμο”. 

   Ως διεθνής Υπηρεσία, τα στελέχη της Αεροπορίας Ναυτικού έχoυν πολλές ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε επισκέψεις στο εξωτερικό, αποστολές συνοδείας και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Μέσω αυτών των ευκαιριών, μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους καλύτερους πιλότους του κόσμου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή