ΚΙΝΑΛ: Σύγχυση στην κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου

Σύγχυση επικρατεί στην κυβέρνηση καθώς προκλήθηκαν ποικίλες και περίεργες αντιδράσεις υπουργών εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της διάρκειας του νόμου Παρασκευόπουλου σύμφωνα με τον Τομέα Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ.

   Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι «στις 28/8/2018, έληξε η τελευταία ετήσια παράταση του λεγόμενου ‘Νόμου Παρακευόπουλου’ (Άρθρο 43 του Ν. 4489/2017) και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεθοδεύει τη νέα παράταση, αδιαφορώντας προκλητικά για την γενική κατακραυγή που προκάλεσε η εφαρμογή του».

   Όπως επισημαίνει το κόμμα, «παρά το γεγονός ότι ο εμπνευστής της διάταξης κ. Παρασκευόπουλος έχει παραδεχθεί ότι αυτή δεν μπορεί και μέχρι την έγκριση του νέου Ποινικού Κώδικα, παρά να είναι προσωρινής ισχύος, ο δε πρώην υπουργός κ. Κοντονής είχε δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα φέρει προς ψήφιση τον νέο Κώδικα, ωστόσο μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει».

   «Η χαρακτηριστική, δε αυτή, ανεπάρκεια της κυβέρνησης προκάλεσε τις πρόσφατες αλλοπρόσαλλες δηλώσεις υπουργών, με τη μεν κ. Γεροβασίλη, να εκθειάζει τη σχετική διάταξη, την δε κ. Παπακώστα να ζητά την κατάργησή της» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, καταλήγοντας: «Το αλαλούμ της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά τη κοινωνία και τους θεσμούς»Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή