Κινέζοι, Τούρκοι και Γερμανοί, προκαλούν την ανθρωπότητα

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ζούμε τη ζούγκλα της αγοράς το τελευταίο διάστημα. Οι σκληροί κανόνες της καπιταλιστικής οικονομίας, στις μέρες μας λαμβάνουν την ακραία τους μορφή.

Η αισχροκέρδεια εμφανίζεται σε ό,τι έχει μεγάλη ζήτηση και σε ό,τι κρίνεται αναγκαίο για τη σωτηρία της ζωής μας. Οι Κινεζικές χάρτινες ιατρικές μάσκες μιας χρήσης και αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής,  πωλούνται από τους Κινέζους, όπως διαπιστώσαμε από τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στα 57 σεντς η μια.

Δηλαδή μια χώρα που έσπειρε τον όλεθρο και την καταστροφή στον πλανήτη, όπου εξ’ αιτίας της, οι υπόλοιπες χώρες θρηνούν, άλλες δεκάδες, άλλες εκατοντάδες κι άλλες χιλιάδες νεκρούς, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την ανθρωπότητα, τολμά να παριστάνει το μαυραγορίτη και να πουλά στην τιμή των 57 σεντς, ένα προϊόν, το οποίο προ κρίσης πωλούνταν από τους ίδιους παραγωγούς στα 2, με 3 σεντς. Με τη σειρά τους τα κοράκια της αγοράς, άρπαξαν την ευκαιρία και η χάρτινη αυτή μάσκα, που μέχρι πρότινος ήταν ευτελούς αξίας και πωλούνταν γύρω στα 3 σεντς, τώρα πωλείται στα φαρμακεία της χώρας μας 1,5 ευρώ.

Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα. Δυστυχώς βασιλεύει η αισχροκέρδεια και η απανθρωπιά. Καμιά αλληλεγγύη δεν δείχνουν οι λαοί. Οι Τούρκοι και οι Γερμανοί κατάσχουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όταν τυγχάνει να διέρχεται μέσω της χώρας τους. Δηλαδή το έχουν ρίξει στο πλιάτσικο. Δρουν σαν κατσαπλιάδες, σαν πειρατές. Κι αρπάζουν τα φορτία ακόμη και από αεροπλάνα που σταματούν για ανεφοδιασμό καυσίμων στις χώρες τους. Το νόμο της ζούγκλας εφαρμόζουν αυτοί οι άρπαγες. Χρόνια είχαν την τάση αυτή, αλλά κρατούσαν και λίγο τα προσχήματα. Τώρα, με την κρίση που χτύπησε τις χώρες τους, έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν.

Ελπίζω να μη ξεχάσει ποτέ η ανθρωπότητα το πώς φέρθηκαν αυτή τη δύσκολη στιγμή οι συγκεκριμένες χώρες και να ανταποδώσουν τα δέοντα. Πρέπει επιτέλους να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει. Πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να τους καταδικάσει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά για την απάνθρωπη και τυχοδιωκτική συμπεριφορά τους.

 ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή