Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: ιταλική κωμωδία με στοιχεία ντοκιμαντέρ

Μια ταινία με κωμικά στοιχεία, τον έρωτα να κυριαρχεί, την αφήγηση για τη ζωή των κινηματογραφιστών, αλλά και την έντονη κοινωνική κριτική ως δομή της, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019. Τα «Ερωτικά γυρίσματα» συστήνουν μια μίξη νέων στοιχείων αφήγησης και ανήκουν στις λίγες ιταλικές ταινίες που πλέον διανέμονται στη χώρα μας.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Δύο επίδοξοι κινηματογραφιστές, που θέλουν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, παρακολουθούν τη ζωή του Τζοβάνι, μονίμως άνεργου άγνωστου ηθοποιού, και της γυναίκας του Λουτσία η οποία εργάζεται ως μοντέρ. Μπροστά στην κάμερα όμως, ο Τζοβάνι παρατάει απροσδόκητα τη Λουτσία και το μωράκι τους, ενώ ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια γοητευτική γιατρό που συναντά σ’ ένα μπαρ.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η Άννα Νέγκρι, αρκετά χρόνια μετά την πρώτη της ταινία, στην οποία παρουσίασε τον εαυτό της με πρωτοτυπία και ελαφρότητα, επανεμφανίζεται με μεγάλη στιλιστική ωριμότητα και ανανεώνοντας την υπόσχεση για πρωτοτυπία. Η φρεσκάδα των γυναικείων σκηνών με στοιχεία θεατρικά, δημιουργούν μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, με γόνιμη εκφραστική ελευθερία της κάμερας. Η ταινία γυρίστηκε μέσω της αφηγηματικής μορφής του ψεύτικου ντοκιμαντέρ, κάτι που οδηγεί σε ισορροπία ανάμεσα στην ιστορία της ταινίας και το ντοκιμαντέρ, με τις σταδιακές αποκαλύψεις για τις «ψεύτικες ασφάλειες» της ζωής να προβάλλονται σαν ανέφικτα όνειρα, κυριαρχημένα από τον ατομικισμό
 
Tips
 Υποψηφιότητα για το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Sundance.
 
Info

  • Τίτλος:Ερωτικά γυρίσματα (Riprendimi)
  • Σκηνοθεσίας:Anna Negri
  • Σενάριο: Anna Negri, Giovanna Mori
  • Πρωταγωνιστές:ΆλμπαΡορβάχερ, Μάρκο Φόσκι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι.
  • Χώρα:Ιταλία
  • Γλώσσα:Ιταλικά
  • Διάρκεια:93'
  • Έτος:2008

 
 
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή