Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινήσεις Ζάεφ ενόψει κοινοβουλευτικών διεργασιών για Συμφωνία των Πρεσπών

    Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καταλυτική για τα Σκόπια αφού πρόκειται να γίνει η έναρξη των κοινοβουλευτικών εργασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση-χρειάζεται 80 ψήφους βουλευτών-  που θα συντελέσει στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

   Δεν είναι γνωστό αν έχει βρει τελικά την πλειοψηφία που χρειάζεται ο Ζάεφ και φαίνεται ότι κανείς από τους βουλευτές δεν θέλει να εκτεθεί δημοσίως.

   Είναι γεγονός σύμφωνα και με καταγγελίες η προσπάθεια προσεταιρισμού και επηρεασμού βουλευτών μικρότερων κομμάτων που αποτελούν μέρος του αντιπολιτευόμενου VMRO.

   Ο Ζάεφ στην προσπάθειά του να πείσει την αντιπολίτευση να συμπορευθεί στην ψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης, κάλεσε και πάλι το VMRO να στηρίξει το κυβερνητικό έργο συναινώντας ώστε να επικυρωθεί τελικά η Συμφωνία.

   Σημειώνεται ότι επιτελείο αντιπροσώπων των Σκοπίων θα βρεθούν στις Βρυξέλλες για τη συζήτηση ορισμένων τεχνικών ζητημάτων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ καθιστώντας το κλίμα γόνιμο για τη θεώρηση της συμμετοχής των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ως πραγματικότητα.

   Τέλος, στις αρχές Νοεμβρίου, όταν θα έχει πέραν πάσης αμφιβολίας προκύψει αν η κυβέρνηση Ζάεφ έχει κατορθώσει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη τετραμερής διασυνοριακή σύνοδος της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Βουλγαρίας και Αλβανίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή