Κινητικότητα στον Ληθαίο βλέποντας …ταινία

«ΣινέΛηθαίος» με προβολή ταινίας για την κινητικότητα

Με μια εντυπωσιακή δράση του Δήμου Τρικκαίων και της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020 οι δράσεις για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

 Η προβολή έγινε ακριβώς μέσα στο ποτάμι, το στολίδι της πόλης, με τους θεατές να βρίσκονται στις δύο όχθες του Ληθαίου.

Μια πρωτότυπη και ουσιαστική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του όμορφου ποταμού, που διαρρέει την πόλη και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αυστηρή  τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων (μέχρι 50 άτομα, αποστάσεις ανάμεσα στις καρέκλες κ.α.), προκειμένου να δοθεί και το μήνυμα της συνεχούς προσπάθειας για την εξάλειψη του covid-19.

Το κυρίως μήνυμα, όμως, αφορούσε στη βελτίωση της καθημερινότητας μέσω των ποδηλάτων. Κάτι που ισχύει για τα Τρίκαλα, ως μια πόλη με τουλάχιστον 40.000 ποδήλατα, αλλά επιπροσθέτως αξιοποιήθηκαν τα παραδείγματα και οι εμπειρίες άλλων πόλεων σε όλον τον κόσμο.

Αυτά τα παραδείγματα εμπεριέχονταν στη βραβευμένη ταινία – ντοκιμαντέρ με τίτλο BikesvsCars, που απόλαυσαν ο τρικαλινοί/ες.

 Μάλιστα, αρκετοί/ες παρακολουθούσαν και από το ύψος του δρόμου ή έβγαζαν πλήθος φωτογραφιών από μια όμορφη εικόνα που παρουσίαζε ακριβώς τις δυνατότητες αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων για τη βιώσιμη κινητικότητα, την ανάπλαση του Ληθαίου με προϋπολογισμό περίπου 3 εκ. € που ήδη προωθεί ο Δήμος και της βελτίωσης της καθημερινής οδηγικής συμπεριφοράς όλων, σε μια πόλη φιλική σε πεζούς και ποδηλάτες.
Οι δράσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας συνεχίζονται μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν με ποδηλατάδα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή