Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινητοποίηση κατά της προωθούμενης διαχείρισης υδάτων από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Τρικάλων

Με πανό και στάση εργασίας απαντούν στην Κυβέρνηση

Η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες προχωράει στη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας.

Το νομοσχέδιο, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων της Π.Ε. Τρικάλων οι οποίοι εξέφρασαν σήμερα την αντίθετη άποψή τους με το νομοσχέδιο πραγματοποιώντας κινητοποίηση στην είσοδο του Διοικητηρίου.

Όπως επισήμαναν:

«Στεκόμαστε αντίθετοι στα σχέδια για:

  1. Τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε ανώνυμες εταιρείες και συγκεκριμένα στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. που θα λειτουργεί “σύμφωνα µε τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας”, που σημαίνει ότι η τιμή και η ποιότητα του νερού θα προσδιορίζονται από την κερδοφορία της Ανώνυμης Εταιρείας και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον θα βρίσκονται σταθερά στη ζυγαριά “κόστους – οφέλους”, μετατρέποντας το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
  2. Την μεταφορά στον Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. εκτός από τις αρμοδιότητες και τις θέσεις και το προσωπικό της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας του Τοπικού Οργανισμού Έγγειων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας και Ελέγχου Δόμησης της Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο και το καθιστά αυτοδίκαια προσωπικό του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου!!!! Η ίδια απαράδεκτη ρύθμιση προβλέπεται και για τους εργαζόμενους της  Διεύθυνσης Υδάτων Θεσσαλίας της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Γι’ αυτές τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες εξελίξεις που μας αφορούν όλους, η Ομοσπονδία, συνεχίζοντας τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις προκήρυξε Στάση Εργασίας την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τις τρεις τελευταίες ώρες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με όλες τις σχέσεις εργασίας όλων των υπηρεσιών, όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή