Κινητοποίηση στα Τρίκαλα για τον χαρακτηρισμό σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά 

Παράσταση Διαμαρτυρίας-Κινητοποίηση για τον χαρακτηρισμό σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Συλλ. Διδ/ντων την Πέμπτη, 22/04 και ώρα 13:30 στην πλ.ΟΤΕ(κάτω από τη ΔΔΕ)

Με αφορμή τη μονοπρόσωπη απόφαση της Δ/ντριας Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, κ.Ξυνοπούλου,   για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και 6ου ΓΕΛ Τρικάλων σε πρότυπα και του 7ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕΛ Τρικάλων σε πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων, υλοποιώντας την απόφαση της ΟΛΜΕ (https://www.olme.gr/wp-content/uploads/2021/04/meradrasisprotypa200421.pdf), θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας-κινητοποίηση την Πέμπτη 22/04/2021 και ώρα 13:30 στην πλ.ΟΤΕ(κάτω από τη ΔΔΕ) ενάντια στην εισήγηση της Δ. Δ. Ε.

Παρότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων κλήθηκαν σε συνεδριάσεις προκειμένου να αποφασίσουν αν κρίνουν σκόπιμη την μετατροπή των σχολείων τους σε Πρότυπα και Πειραματικά, η Δ.Δ.Ε. εισηγήθηκε τη μετατροπή 4 σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά αγνοώντας τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα συμφωνούσαν σε οτιδήποτε επιφέρει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και αντιπαιδαγωγικές διαδικασίες, φρόντισε στο νόμο που ψήφισε να δίνει το δικαίωμα στους Δ.Δ.Ε. να προτείνουν οι ίδιοι σχολεία που θα μετατραπούν σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. όταν δεν το κάνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι το ανώτερο όργανο της σχολικής μονάδας και κανείς δε γνωρίζει καλύτερα από τα μέλη του τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο του, τις παιδαγωγικές ανάγκες του  σχολείου του και τις κοινωνικές συνθήκες που το περιβάλλουν. Ως εκ τούτου, κανείς δεν είναι αρμοδιότερος του Συλλόγου Διδασκόντων να αποφανθεί για το αν πρέπει ή όχι να μετατραπεί ένα σχολείο σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.

Η κίνηση της Δ/ντριας Δ.Δ.Ε. Τρικάλων κ.Ξυνοπούλου, να αγνοήσει τις απορριπτικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να εισηγηθεί αντίθετα με αυτές είναι αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική, δεν συνάδει με τους όρους λειτουργίας των σχολικών μονάδων όπου κυρίαρχο όργανο είναι ο σύλλογος διδασκόντων και επιπλέον  διαλύει το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ σχολικών μονάδων και ΔΔΕ.

Την καλούμε να μην διολισθαίνει στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ, να σεβαστεί τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να αποσύρει την εισήγησή της.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕΤ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή