Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινητοποίηση Τρικαλινών γυναικών Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020,  12:30 μ.μ. Στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στα Τρίκαλα 

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος τη ΟΓΕ, απευθύνει κάλεσμα στους φορείς, τα εργατικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα εργαζομένων της περιοχής μας, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απευθυνόμαστε σε όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες, σε όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου.

110 χρόνια από τότε που η Διεθνής Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών καθιέρωσε την 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, η επέτειος δεν έχει μόνο ιστορική σημασία.

Οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας εργασία με δικαιώματα τον προηγούμενο αιώνα, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών.

Κι όμως, σήμερα οι τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να έχουν όλες οι γυναίκες σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, να δουλεύουν λιγότερες ώρες και να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που θα τον αξιοποιούν δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και να συμμετέχουν στην κοινωνική δράση.

Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , των κυβερνήσεων των κρατών – μελών, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ξεζουμίζουν όλους τους εργαζόμενους και ακόμα περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες και καθιστούν τη μητρότητα πεδίο κερδοφορίας και πανάκριβο εμπόρευμα, όπως και τον ελεύθερο χρόνο.

Δε συμβιβαζόμαστε με τις “ίσες ευκαιρίες” στην εργασιακή ζούγκλα, που χτίζουν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ , πατώντας στο καλά στρωμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η “ισότητα” και οι “ίσες ευκαιρίες” αξιοποιούνται για να πιέσουν προς τα κάτω τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Όλοι αυτοί που σήμερα μας καλούν να κάνουμε υπομονή, να «σφίξουμε τα δόντια», να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, την ίδια ώρα απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετατρέπουν την Ελλάδα σε στόχο, αλλά και σε ορμητήριο επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών. Μετατρέπουν την χώρα μας σε μια απέραντη «φυλακή» για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά.

Δε συμφιλιωνόμαστε με την ανακύκλωση της ανεργίας, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με την εργασία χωρίς δικαιώματα, με τις απολύσεις λόγω εγκυμοσύνης με τη νέα επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ως συνέχεια του ν. Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις πετσοκομμένες δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές για την Υγεία, Πρόνοια, με την έλλειψη κρατικών μέτρων πρόληψης και προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που τσακίζει τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων αλλά και των αυτοαπασχολουμένων γυναικών.

Αποκαλύπτουμε όσους και όσες θέλουν να θολώσουν τα νερά, όσες καλούν τις γυναίκες να τα βάλουν με «το ανδρικό φύλο που κυριαρχεί στην εξουσία», για να αποκρύψουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν.

Αντιτασσόμαστε στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, σε μαγνήτη επιθέσεων και σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών.

Αντιτασσόμαστε στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη “φυλακή” για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά, που άφησαν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου για να βρεθούν στα κολαστήρια της Μόριας και τις νέες Αμυγδαλέζες, που έστησαν οι κυβερνήσεις, πριν του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα της ΝΔ.

Στη μετανάστευση νέων επιστημονικά ειδικευμένων.

Αποκρούουμε:

Τις συντηρητικές απόψεις, το σκοταδισμό που φτάνει να στοχοποιεί το δικαίωμα των γυναικών στην ασφαλή, δωρεάν άμβλωση. Αλλά και τον ψευτοπροοδευτισμό, που στο όνομα της «αυτοδιάθεσης του σώματος» κρύβει τα οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια που συναντά μια γυναίκα στην ατομική επιλογή της. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της πολιτικής που καθιστά ατομική – οικογενειακή υπόθεση ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνική υποχρέωση και ευθύνη.

Τις αναπαλαιωμένες και όχι σύγχρονες απόψεις που επιδιώκουν οι νέες γυναίκες να βλέπουν ως εχθρό τον φίλο, τον αδελφό, τον πατέρα, τον συνάδελφο, για να «ξεπλύνουν» τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Γιατί μας θέλουν απομονωμένους και διασπασμένους.

Τις αντιδραστικές απόψεις «για απεργία στο σπίτι», που προβάλλουν ότι καταργούνται οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών με την καλύτερη κατανομή ανάμεσα στα δύο φύλα των υποχρεώσεων στο σπίτι και στην οικογένεια. Δηλαδή προβάλλουν την ατομική λύση και όχι τη διεκδίκηση δημόσιων και δωρεάν υποδομών και υπηρεσιών για τη φροντίδα της οικογένειας, των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ.

Δεν εξαντλούμε τη διαμαρτυρία, την αγωνιστικότητά μας μια μέρα το χρόνο. Καλούμε σε αλλεπάλληλες, πολύμορφες δράσεις.

Η διέξοδος για όλους εμάς τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση για όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν κυβερνήσεις και συμμαχίες κρατών όπως η ΕΕ, που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος. Ενώνουμε τις φωνές μας και συντονίζουμε τη δράση μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με την εκμετάλλευση και την καταπίεση

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, για τη ζωή που μας αξίζει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή