Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Κιβωτός» τοπικών γεύσεων στήνεται στη Ντάπια (ΦΩΤΟ)

Μετατρέπεται σε γαστρονομικό spot τοπικών συνταγών και προϊόντων

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης των Τρικάλων σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης αποτελεί η Ντάπια, στην κορυφή του λόφου του Προφήτη Ηλία. Μέχρι σήμερα τα σχέδια αξιοποίησής της ναυάγησαν με αποτέλεσμα να μένει ως «φάντασμα» χαμένη μέσα στο πευκοδάσος, παρατημένη από την παλιά της αίγλη.

Σήμερα, με βάση τα σχέδια για την γενικότερη ανάπλαση του λόφου, προβλέπεται να μετατραπεί σε γαστρονομικό spot της πόλης όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της να γεύονται τοπικά προϊόντα και συνταγές προωθώντας έτσι τον πλούτο των Τρικαλινών γεύσεων.

Την προοπτική αυτή που αναδεικνύει το Trikalanews.gr, “αποκάλυψε” ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζαραμπούκας και ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο οποίος επισκέφθηκε το εγκαταλελειμμένο σήμερα κτήριο.

Όπως αναφέρει, «Το εμβληματικό κτίριο στην κορυφή του λόφου είχε συνδέσει το όνομά του τα παλιότερα χρόνια με σπουδαίες εκδηλώσεις που φιλοξενούσε την δεκαετία του 90» Εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του και απαξιώθηκε από όλους μας , δίχως να έχει πια κανένα ενδιαφέρον. Ωστόσο ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά αποφασιστικά στην αξιοποίησή του, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης του λόφου του Προφήτη Ηλία.

Πλέον έχει ξεκινήσει ώστε η Ντάπια να γίνει ένα εξαιρετικό κυλικείο/εστιατόριο, όπου εκεί θέλουμε να προσφέρουμε γεύσεις του τόπου μας, πχ γαλακτοκομικά της περιοχής μας, μαύρο χοίρο κλπ. , τα οποία θα μπορούσαν να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη της περιοχής μας».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή