Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κατακλυσμός νέων καταγγελιών… βυθίζουν την Κιβωτό

Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τροφίμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η «Κιβωτός», ο πρώην επικεφαλής της, πατέρας Αντώνιος αλλά και μεγαλοστελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος σχολίασε: «Θα πρέπει να ερευνηθεί αν διευκολυνόταν η αναδοχή ή εάν υπήρχαν πλασματικοί παράγοντες αναστολής της αναδοχής. Βλέπουμε ότι μία δομή από την μία συντηρεί ένα στόλο παιδιών και από την άλλη πού μπορεί πιθανόν να διευκολύνθηκαν αναδοχές ή υιοθεσίες χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, άρα αν υπήρχαν συμφωνίες ”κάτω από το τραπέζι”».

Εάν η έρευνα αποφέρει καρπούς τότε οι υπεύθυνοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον «μισό ποινικό κώδικα» ανέφερε σχετικά με το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης ο κ. Μαρακάκης.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή