Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΚΚΕ: Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δεν ξεχνάμε… Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε…

  • Την εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, με επιθέσεις και ληστείες σε μετανάστες και πρόσφυγες, τη δολοφονική ενέδρα σε συνδικαλιστές-κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013, στο Κερατσίνι.
  • Ότι οι φασίστες ήταν και είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών, της εργοδοσίας, γι’ αυτό σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων ήταν απέναντι.
  • Ότι όσο οι χρυσαυγίτες ήταν στη Βουλή, παρά τα ψευτονταηλίκια τους, δεν έφεραν ποτέ προς συζήτηση ούτε ένα λαϊκό πρόβλημα, αλλά αντίθετα έκαναν συνεχείς ερωτήσεις και ζητούσαν να αυξηθούν κι άλλο τα προνόμια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, των πλουσίων.

Δεν ξεχνάμε…

  • Ότι 6 χρόνια μετά το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στις γειτονιές μας και οι κυβερνήσεις έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης.
  • Ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νέο ποινικό κώδικα που ρίχνει στα μαλακά την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Βάζουμε μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά

  • Αυτά τα χρόνια έχουν γίνει δεκάδες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, έχουν απομονωθεί οι φασίστες και οι μισάνθρωπες απόψεις τους από εκατοντάδες σωματεία, φορείς, μαθητικές κοινότητες, φοιτητικούς συλλόγους.
  • “Έφαγαν πόρτα” από μαθητές-γονείς-καθηγητές όταν προσπάθησαν με αφορμή την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών να λερώσουν με το ρατσιστικό-εθνικιστικό τους δηλητήριο τα μυαλά νέων ανθρώπων.
  • Κόντρα στους φασίστες και την προσπάθειά τους να στρέψουν νέους ενάντια στις οικογένειες προσφύγων, οι σάπιες ιδέες τους απομονώθηκαν από τη δράση των μαθητικών συμβουλίων, των εργατικών σωματείων και άλλων φορέων και εκφράστηκε κύμα αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Αυτή η δράση έπαιξε το δικό της ρόλο, ώστε το σύστημα σήμερα να μη μπορεί να τους χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο.

Το σύστημα που γεννά τις ιδέες που όπλισαν τους δολοφόνους παραμένει εδώ.

Το γεγονός πώς η ναζιστική-εγκληματική Χ.Α. βρίσκεται εκτός Βουλής, αν και είναι κάτι θετικό, δεν μας εφησυχάζει.

Οι κυβερνήσεις παίρνουν τα μέτρα τους για να μην υπάρχουν  λαϊκές αντιδράσεις..

..Πότε με περισσότερους νόμους ενάντια στο δικαίωμά μας να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν, όπως κάνει τώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα μέτρα που παίρνει για να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, τα δικαιώματα συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

..Πότε με ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που τις “φουσκώνουν” όταν χρειάζονται, για να παίξουν το βρώμικο ρόλο τους. Γι’ αυτό, μετά τις τελευταίες εκλογές στον ακροδεξιό χώρο γίνονται διάφορες κινήσεις για την ίδρυση κάποιου νέου κόμματος, με την ίδια αποκρουστική ιδεολογία.

Τιμάμε τη μνήμη του Παύλου με τους αγώνες μας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σημερινό σύστημα, που γεννά τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα για το οποίο “δουλεύουν” οι φασίστες, τον καπιταλισμό, που για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι, εμείς και οι οικογένειες μας ζούμε συνεχώς χειρότερα.

Παλεύουμε για την ανατροπή του, για να χτίσουμε μια κοινωνία στην οποία δεν χωρά ο φασισμός, γιατί δεν υπάρχουν τα συμφέροντα που τον δημιουργούν. Παλεύουμε για την κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση, που εξαλείφει τη φτώχεια και τους πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την κοινωνία που θα ζούμε πραγματικά ελεύθεροι, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή