Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Για τον συναγωνιστή Στέργιο Παπαθεοδώρου

Με οδύνη αποχαιρετίσαμε τον συναγωνιστή και φίλο Στέργιο Παπαθεοδώρου, έναν πραγματικό αγωνιστή της ζωής και της λαϊκής πάλης. Βρεθήκαμε μαζί στο δρόμο του αγώνα ενάντια στον πόλεμο, την πολιτική καταλήστευσης του λαού, τα μνημόνια, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία. Παρά τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, τίποτα δεν τον εμπόδιζε από το να είναι πάντα παρών στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην πόλη μας, έχοντας πάντα σαν οδηγό σκέψης την ενότητα της εργατικής τάξης και τον ανειρήνευτο αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση. Αυτό πολλές φορές τον έφερε αντιμέτωπο με διώξεις κάθε είδους, που ποτέ δεν τον έκαναν να λυγίσει και να κάνει πίσω από τις αρχές και την πάλη του.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα έτσι όπως τον γνωρίσαμε, έναν ακούραστο και ανιδιοτελή αγωνιστή που από μικρή ηλικία γνώρισε την βιοπάλη και επέλεξε τον, δύσκολο αλλά και όμορφο, δρόμο του αγώνα. Μέσα από τη δράση του στο εργατικό κίνημα της περιοχής μας και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μέσα από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, έβαλε το δικό του λιθαράκι και άφησε το στίγμα του παλεύοντας σταθερά ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, για την οικοδόμηση μιας άλλης, σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους συντρόφους του. Η σκέψη μας θα είναι πάντα στον Στέργιο όσο θα συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ξέρουμε ότι όταν μας έλεγε αυτά τα λόγια, τα έλεγε από βαθιά πίστη στην υπόθεση του αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Από την μεριά μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ)

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή