Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κλεάνθης Γρίβας: Δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός μετά θάνατον

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Εύβοια (Βασιλικά Χαλκίδας), και την “επίθεση” των Μ.Μ.Ε. σε έναν ιερέα (πατήρ Αγαθάγγελο), επειδή άνοιξε το φέρετρο για να διαπιστώσει η οικογένεια ποιος υπήρχε μέσα – όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο άρθρο, θελήσαμε να το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Δηλαδή, πόσο είναι, τελικά, επικίνδυνο να έρχεται σε επαφή ένας άνθρωπος – υγιής, με κάποιον που έχει πεθάνει από Covid; Για το λόγο αυτό, θελήσαμε να έχουμε τη γνώμη του πολύ γνωστού και διακεκριμένου επιστήμονα Κλεάνθη Γρίβα, νευρολόγου, ψυχιάτρου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σπουδές στην Ιατρική και Κοινωνιολογία, τακτικός συνεργάτης πολλών περιοδικών και εφημερίδων, και συντάκτης της «Έκθεσης για τα Ναρκωτικά» της Ειδικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με ένα μεγάλο και σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Ο κ. Γρίβας, μας έστειλε μια επιστολή, γραμμένη με τρόπο που μπορεί να γίνει κατανοητή από οποιονδήποτε – και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό, η οποία αξίζει πραγματικά να διαβαστεί προσεκτικά από όλους:

«1) Οι ιοί αποτελούν την ενδιάμεση βαθμίδα ανάμεσα στη νεκρή και τη ζωντανή ύλη. Εάν διεισδύσουν σε ένα ζωντανό κύτταρο, πολλαπλασιάζονται και επιβιώνουν. Εάν δεν καταφέρουν να διεισδύσουν σε ένα ζωντανό κύτταρο, πεθαίνουν σε λίγες ώρες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ιών δεν διαθέτουν δικό τους DNA (μεταξύ αυτών και οι 32 οικογένειες των κορωνοϊών). Συνεπώς, η επιβίωσή τους εξαρτάται από την ικανότητά τους να διεισδύσουν σε ένα ζωντανό κύτταρο και να χρησιμοποιήσουν για την αναπαραγωγή τους, τις γενετικές οδηγίες που περιέχονται στο DNA του κυττάρου-ξενιστή. Μ’ άλλα λόγια, για την επίτευξη της επιβίωσής τους, εκμεταλλεύονται (μέσω μιας ειδικής διαδικασίας που ονομάζεται αντίστροφη μεταγραφάση) χρησιμοποιούν το DNA του κυττάρου που προσβάλλουν.

2) Ο μοναδικός τρόπος για να προσδιοριστεί με ακρίβεια η αιτία του θανάτου ενός ατόμου (εν προκειμένω, εάν κάποιος πέθανε από την Covid ή από άλλες αιτίες (π.χ. υποκείμενα νοσήματα, ιατρικά σφάλματα, κλπ) είναι ο νεκροτομικός έλεγχος (αυτοψία).

Φυσικά ένας τέτοιος ενδελεχής νεκροτομικός έλεγχος δεν γίνεται ποτέ από τα νοσοκομεία, γιατί θα αποδεικνύονταν ότι οι θάνατοι δεν προέρχονται από την Covid αλλά από άλλες αιτίες, πράγμα που θα οδηγούσε στην κατάρρευση της τρομοκρατικής επιχείρησης ελέγχου του πληθυσμού, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την δικαιολόγηση ενός παγκόσμιου υγειονομικού πραξικοπήματος με γεωπολιτικούς στόχους.

3) Σ΄ αυτή την περίπτωση, μοναδική δυνατότητα των άμεσων συγγενών ενός ασθενούς (για τον θάνατο του οποίου έχουν βάσιμες υποψίες ότι προήλθε από άλλη αιτία και όχι αυτή που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου) είναι να προσφύγουν στον Εισαγγελέα και να αιτηθούν εκταφή και την ιατροδικαστική εξέταση του νεκρού παρουσία ενός πραγματογνώμονα που ορίζεται από τους ίδιους.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενός ατόμου που ο θάνατός του καταχωρήθηκε ως «θάνατος από Covid» για να αποδειχθεί μετά από την ως άνω διαδικασία ότι προήλθε από «διάτρηση της τραχείας» λόγω… «ιατρικού σφάλματος». (!!!) Η περίπτωσή του μπορεί εύκολα να βρεθεί στο διαδίκτυο γιατί απασχόλησε πολλές ιστοσελίδες)

4) Η δικαιολογία ότι «η σωρός του θανόντος μεταδίδει τον ιό» είναι έωλη και αντιφάσκει στα βασικά δεδομένα της ιολογίας. Ο ιός πεθαίνει μαζί με τα κύτταρα του θανόντος (που του εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή, τουτέστιν τη ζωή) μέσα σε πολύ λίγο χρόνο γιατί, απλούστατα, αδυνατεί να αναπαραχθεί.

5) Για το επίσης έωλο, ανυπόστατο και τρομοκρατικό σλόγκαν των «μεταλλάξεων» (που, προσωπικά τις χαρακτηρίζω «ευλογία θεού») θα τα πούμε μια άλλη φορά.

5) Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, ποτέ και καμιά πανδημία δεν αντιμετωπίστηκε με εμβόλια (τα οποία, άλλωστε, δεν υπήρχαν). Όλες αντιμετωπίστηκαν με την ανάπτυξη φυσικής ανοσίας απέναντι στον νοσογόνο παράγοντα.

 

Κλεάνθης Γρίβας

2 Ιουλίου 2021

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή