Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κλείδωσε το «Εξοικονομώ ΙΙ» στην Θεσσαλία

Τις 3.000 έφτασαν οι αιτήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», αφού το πρόγραμμα κλείδωσε για την Περιφέρεια.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, αφού η πλατφόρμα δεν φαίνεται να ήταν πλήρως έτοιμη για την κίνηση που δέχθηκε, για ακόμη μία φορά, στοιχίζοντας σε πολλούς δικαιούχους την ευκαιρία να καταθέσουν έγκαιρα την αίτησή τους.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Παπαγεωργίου, ζητά την παράταση της διαδικασίας την Θεσσαλία, καθώς και επιπλέον πόρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότερες αιτήσεις.

«Δυστυχώς – τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου – η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων παρουσίασε τα προβλήματα που είχε παρουσιάσει και στο παρελθόν.

Όταν προκύπτουν καθυστερήσεις λόγω τεχνικής ανεπάρκειας, καταλαβαίνουν όλοι πως θα επιδοτηθεί αυτός που δεν του «κόλλησε» η πλατφόρμα.

Αιτούμαστε:

  1. Αύξηση κονδυλίων για τη Θεσσαλία, για ένταξη περισσότερων δικαιούχων και την αντιμετώπιση των «αδικιών» λόγω των τεχνικών προβλημάτων.
  2. Παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας για τη Θεσσαλία.
  3. Ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας, με «άνοιγμα της» ανά περιφέρεια και με λειτουργία σε συγκεκριμένες ώρες.

Ως ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, είμαστε εδώ για να συνδράμουμε με όλους μας τους πόρους στη διαμόρφωση αντίστοιχων αναπτυξιακών προγραμμάτων για το μέλλον».

Πάντως, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, είπε πως θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού, δεδομένου του ενδιαφέροντος που υπήρξε κατά τις πρώτες ημέρες του προγράμματος, τονίζοντας δε: «η λογική στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά θα ήταν ένα θέμα κλασικού ελληνικού ρουσφετιού και προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή τη λογική».

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή