Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κλειστός μέχρι “νεωτέρας” ο Ζωολογικός Κήπος Τρικάλων

Ξεκινούν έργα ανάπλασης και στον λόφο του προφήτη Ηλία

Κλειστός είναι από σήμερα ο Ζωολογικός Κήπος Τρικάλων μιας και ξεκινούν τα έργα ανάπλασης του λόφου του Προφήτη Ηλία. Στο ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Τρικκαίων δεν προσδιορίζεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών, γεγονός που εύλογα γεννά προβληματισμούς. Περισσότερο τη συγκεκριμένη περίοδο αφού διανύουμε ήδη μια εποχή που ο λόφος, και ο ειδικά ο Ζωολογικός Κήπος, αποτελεί διέξοδο για μικρούς και μεγάλους Τρικαλινούς.

Ωστόσο, το έργο γεννά μεγάλες προσδοκίες μιας και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις με κόστος που αγγίζει τα 7 εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα βάσει του σχεδιασμού:

Α. Δημιουργείται Πάρκο Ενδημικής Χλωρίδας στον υπάρχοντα χώρο Forest Park (πρώην ζωολογικό κήπο).
Β. Περιλαμβάνεται κτήριο υποδοχής Info Point, πλατώματα, βοτανικό κήπο με θερμοκήπιο και εκπαιδευτικό – βιωματικό κήπο, σημεία συνάντησης, αναψυκτήριο, πυροφυλάκιο, λίμνη με υδροχαρή φυτά, λαβύρινθο, κιόσκι, νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Ολες οι κατασκευές θα γίνουν με υλικά που ταιριάζουν στο περιβάλλον, ενώ θα τοποθετηθούν και ειδικές ξύλινες κατασκευές για παιδιά.

Ολο το έργο για τον Προφήτη Ηλία έχει τον τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημοσίου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων Υποέργο 2: Ανάδειξη, προστασία και αναβάθμιση λόφου προφήτη Ηλία», με προϋπολογισμό 7.000.000 € (με ΦΠΑ) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και το ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού η εταιρεία «Ανταίος Κατασκευαστική Α.Ε.».

Να σημειωθεί βέβαια ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει παρεμβάσεις με την εγκατάσταση και τη δημιουργία κτηρίων, ξύλινης κατασκευής που όμως σε μεγάλο βαθμό έμειναν αναξιοποίητες.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά, η αντίστοιχη παρέμβαση να “πιάσει τόπο”.

trikalanews
Author: trikalanews