Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων στον ΕΦΚΑ

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο και τα μέλη της Ν.Ε Ουρανία Παπαζεύκου και Γιώργο Πασχαλίδη, την Πέμπτη 15 Απριλίου επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Τρικάλων.

Συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΕΦΚΑ τον κ. Αντώνη Ντιντή, την πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων κ. Ευαγγελία Καρβούνη, τον προϊστάμενο του ΠΕΚΑ κ. Γιώργο Καπέλο και εργαζομένους της υπηρεσίας.

Διαπιστώθηκε ότι χάρη στις πολύτιμες προσπάθειες των εργαζομένων, που σε αρκετές περιπτώσεις υπερβάλλουν εαυτόν, η εικόνα με τις εκκρεμείς συντάξεις εξακολουθεί να είναι προβληματική, εξαιτίας κυρίως της ελλιπούς στήριξης από το Υπουργείο και της καθημερινής υποβάθμισης των υπηρεσιών.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ αντί να αντιμετωπίσει την ουσία του προβλήματος, ενισχύοντας το προσωπικό του ΕΦΚΑ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και την ψηφιακή αναβάθμιση του, απαξιώνει τον ΕΦΚΑ χαρακτηρίζοντάς τον «σαράβαλο», και με την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών στην απονομή των συντάξεων, ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου, μετακυλίοντας μάλιστα το κόστος στους ασφαλισμένους.

Η επιστράτευση ιδιωτών, πέραν του ότι είναι απαράδεκτη, θα αποδειχθεί ατελέσφορη και χρονοβόρα, ενώ θέτει και σοβαρά νομικά και συνταγματικά θέματα, καθώς μόνο δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα υπογραφής και χειρισμού προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων.

Το σχέδιο της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων.

Επιπλέον στη συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίστηκε η άμεση ανάγκη επέκτασης των κτηριακών υποδομών του ΕΦΚΑ για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, πρόβλημα που προέκυψε από την υπερσυσσώρευση τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των εργαζομένων και προτείνει ένα Δημόσιο, Καθολικό και Υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …