Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων αποτελούμενο από το βουλευτή του κόμματος Σάκη Παπαδόπουλο, τον Συντονιστή της Ν.Ε. Σταύρο Νταούλα, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας Γιάννη Χάιδο και το μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Ορέστη Σιώχο, επισκέφτηκε τα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) και ενημερώθηκε λεπτομερώς  από τα στελέχη της υπηρεσίας και τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του ΟΑΕΔ,  για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κρίσιμο τομέα της απασχόλησης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα εξής θέματα :

– Η στοχευμένη πολιτική αυτής της κυβέρνησης να αποδυναμώσει οικονομικά τον ΟΑΕΔ  μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ.

– Η ένδεια ενεργητικών πολιτικών και προγραμμάτων απασχόλησης, ειδικά για την  περιοχή μας.
– Η ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για νέους ανέργους και όχι 7μηνα και 8μηνα προγράμματα προεργασίας.

– Η εκπόνηση Προγραμμάτων Απασχόλησης που να δίνουν λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και όχι να την ανακυκλώνουν.

-Η πολιτική της κυβέρνησης να επιλέξει την αλλαγή κατεύθυνσης και προσανατολισμού του ΟΑΕΔ και να κατευθύνει τους ανέργους έμμεσα ή και άμεσα, αποκλειστικά σε δράσεις κατάρτισης (που αν και είναι απαραίτητες για μερίδα άνεργων) δεν μπορεί να είναι η κύρια πολιτική απασχόλησης για την χώρα μας. Οι άνεργοι  σύμφωνα με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας επιθυμούν θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις κίνητρα για να προβούν σε προσλήψεις.

– Η κατανομή των πόρων υπέρ της κατάρτισης σε βάρος των προγραμμάτων απασχόλησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και η ανάγκη να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της κατανομής των πόρων.

– Η ανησυχία των εργαζομένων για την εφαρμογή του ποινολογίου και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει  στην καθημερινότητά τους και την επαφή τους με τους πολίτες.
– Η ημέρα καριέρας, η φιέστα που ετοιμάζει η διοίκηση του ΟΑΕΔ για να ωραιοποιήσει την απουσία της από ουσιαστικές δράσεις στην περιοχή μας και η οποία θεωρείται κυριολεκτικά  εμπαιγμός και εμπόριο ελπίδας για τους ανέργους των Τρικάλων που ενώ δεν έχει να τους προτείνει τίποτα, ουσιαστικά, τους καλεί σε εκδηλώσεις επικοινωνιακού καθαρά χαρακτήρα.

Ο βουλευτής και τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ επανέλαβαν τη δέσμευση του κόμματος για έναν Οργανισμό Απασχόλησης που αφενός να υπηρετεί το δημόσιο χαρακτήρα του και αφετέρου να αποτελεί στήριγμα για τους άνεργους συμπολίτες μας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή