Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Λαμπρούλη,  βουλευτή Λάρισας, τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Πέτρο Κρίκη μέλος του Τομεακού Γραφείου Λάρισας του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας, πραγματοποίησε περιοδεία το Σάββατο 1/2/2019  στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συζήτησαν με τους αγρότες για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αναφέρθηκαν στην ΚΑΠ της Ε.Ε και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που τους αφανίζει και οδηγεί τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια ολοένα και λιγότερων επιχειρηματιών, τόνισαν ότι στηρίζουν και θα στηρίξουν μέσα και έξω από τη Βουλή, στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια, στους δρόμους του αγώνα, τα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις τους.

Στιγμάτισαν την πρωτοφανή δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, στελεχών του αγροτικού κινήματος, με πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται με διαδικασίες εξπρές να δικαστούν στις 1 Μάρτη, χωρίς να απολογηθούν, συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος. Η δίωξη αυτή των αγροτών, είναι μια νέα σελίδα στη μαύρη βίβλο του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει την ίδια πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Επεσήμαναν ότι  ο λαός και οι μικρομεσαίοι αγρότες για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, πρέπει να αντιπαλέψουν οργανωμένα και συλλογικά την επίθεση που δέχονται. Οι αγρότες με τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και κυρίως τον ίδιο αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, την Ε.Ε, που από κοινού θα πρέπει να τους αντιπαλέψουν.

Επισήμαναν ότι η ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γενικά και τοπικά. Μπορεί να υπάρξει μόνο όταν ο εργαζόμενος λαός πάρει την εξουσία απ’ τους εκμεταλλευτές του, κοινωνικοποιήσει τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κατανομής των προϊόντων, όταν οι μικρομεσαίοι αγρότες οργανωθούν σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας, με την ανάλογη περιφερειακή και κλαδική διάρθρωση, σπάσει τα δεσμά της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, ώστε ο πλούτος που θα παράγει και θα αυξάνεται θα κατευθύνεται για την ικανοποίηση των λαικών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Τέλος, τόνισαν την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, αλλά και στην καθημερινή πάλη μέσα στους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, στα σωματεία και στα μαζικά κινήματα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, το οργανωμένο εργατικό-λαικό κίνημα και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή