Κοινή δήλωση Κόκκαλη – Βαγενά για τη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Κοινή δήλωση των βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλη Κόκκαλη και Άννας Βαγενά με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

Η ανάγκη τόσο εμείς οι βουλευτές, όσο και η ίδια η κοινωνία «να βάλουμε πλάτη» για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, είναι αυτονόητη. Στο πλαίσιο αυτό η διαχείριση του θέματος με τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών, ως συνέχεια μίας πολιτικής που ακολουθήθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Πολλά ερωτηματικά ωστόσο δημιουργεί η άρνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, να λάβει σαφή θέση στο ερώτημά μας, τι θα γίνει μετά. Πώς δηλαδή θα επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους όλοι εκείνοι οι χιλιάδες που δεν δικαιούνται άσυλο. Γιατί δυστυχώς έχουμε το φαινόμενο της έκδοσης αποφάσεων επιστροφής που όμως δεν εκτελούνται στη συντριπτική πλειοψηφία. Η άρνηση του κ. Χρυσοχοΐδη να απαντήσει στο πλέον σπουδαίο ερώτημα, πότε και με ποιο τρόπο δηλαδή θα επιστρέψουν στις χώρες τους οι άνθρωποι εκείνοι που δεν είναι πρόσφυγες, αποτελεί μία κυνική παραδοχή από πλευράς κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Κι αυτή η απουσία σχεδίου, καθιστά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, μία ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα μας.

Επιπρόσθετα, πώς θα πείσει η Νέα Δημοκρατία τις τοπικές κοινωνίες που τόσα χρόνια ξεσήκωνε εναντίον κάθε αποδοχής πρόσφυγα ή μετανάστη, να δεχθούν δομές φιλοξενίας όπως π.χ. ξενοδοχεία που ακούγεται που θα χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό στη Λάρισα;

Σε μείζονα εθνικά θέματα όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό, δεν χωρούν επικοινωνιακές διαχειρίσεις. Θα θέλαμε λοιπόν αυτό να υιοθετηθεί και από την πλευρά του υπουργού.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή