Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοινή Υπουργική Απόφαση: Απαγόρευση κυκλοφορίας με πρόστιμα στις μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας από το Μεγάλο Σάββατο έως και την Δευτέρα του Πάσχα, αποφάσισε η κυβέρνηση στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) φέρει τις υπογραφές των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Κικίλια και Τάκη Θεοδωρικάκου και αφορά στα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από το Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα προς όσους παραβιάσουν τη απαγόρευση της κυκλοφορίας προχωρώντας σε μετακινήσεις που δεν μπορούν να αιτιολογήσουν.

Όπως επισημαίνεται, τα αυξημένα πρόστιμα αφορούν την περίοδο από το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020 έως τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020.

Πιο αναλυτικά, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β’ 986), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, επιβάλλονται με απλή πράξη των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει:

α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και

β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή