Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Θανάση Λιούτα για τα Σχέδια Βελτίωσης

Κοινοβουλευτική Ερώτηση Θανάση Λιούτα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, σε συνεργασία με άλλους έξι κυβερνητικούς βουλευτές, και συγκεκριμένα μαζί με την κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Βουλευτή ΝΔ Ν. Αχαΐας, τον κ. Ιωάννη Ανδριανό, Βουλευτή ΝΔ Ν. Αργολίδας, τον κ. Βασίλειο Βασιλειάδη, Βουλευτή ΝΔ Ν. Πέλλας, τον κ. Γεώργιο Κοτρωνιά, Βουλευτή ΝΔ Ν. Φθιώτιδας, τον κ. Γεώργιο Κωτσό, Βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας και τον κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, Βουλευτή ΝΔ Ν. Πιερίας, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, με σκοπό να ζητήσουν να εισαχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης.

Οι επτά κυβερνητικοί βουλευτές, μέσα στους οποίους και ο δικός μας Τρικαλινός Βουλευτής, περιγράφουν ειδικότερα ότι το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, και συγκεκριμένα, η «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης», είχε και έχει ως σκοπό να στηρίξει αποτελεσματικά όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους, αλλά και τις συνθήκες της εργασίας τους.

Ο σκοπός αυτός, αναφέρουν οι βουλευτές στην Ερώτησή τους, είναι ένας σκοπός πολύ βασικός, καθώς βοηθά πολύ τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας να πετυχαίνουν μεγαλύτερες αποδόσεις, να γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικοί και να ενισχύουν το διαθέσιμο οικογενειακό τους εισόδημα.

Με βάση το επιχείρημα αυτό, το ζήτημα αναφορικά με την ανάγκη να συμπεριληφθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης είναι ένα ζήτημα, το οποίο απαντά σε μια πολύ μεγάλη ανάγκη που υφίσταται και στον τόπο μας, εδώ στον Νομό Τρικάλων. Στην ανάγκη δηλαδή για συνεχή – και με κάθε τρόπο και μέσο – στήριξη της πρωτογενούς μας παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, μαζί με μια σειρά άλλων πολύ κρίσιμων θεμάτων, έχει τεθεί από τον Θανάση Λιούτα στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, σε όλες τις συναντήσεις εργασίας, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ των δυο ανδρών.

Ο κ. Λιούτας είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Γεωργαντά γύρω από μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, τα οποία αφορούν την τοπική μας πρωτογενή παραγωγή και συγκεκριμένα τη στήριξη και την ευημερία των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται μια εκ νέου συνάντηση του Τρικαλινού Βουλευτή με τον ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή