Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοιτάζουν το παρελθόν, για να μην βλέπουν το αιματοβαμμένο παρόν!

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Όλες οι εξουσίες του τόπου: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Τρικκαίων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων, έδωσαν τα ρέστα τους αυτές τις μέρες στα Τρίκαλα.

Διοργάνωσαν στην πόλη μας μακρόσυρτες εκδηλώσεις σχεδόν μιας βδομάδας για το ολοκαύτωμα των Εβραίων πριν από περίπου 80 χρόνια και όχι για το ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων που είναι εν εξελίξει σήμερα και οφείλουμε να το σταματήσουμε, “αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι”, όπως λέει ο ποιητής!

Τυχαίο; Ασφαλώς ΟΧΙ!

Οφείλουμε βεβαιότατα να θυμόμαστε και να μην ξεχάσουμε ποτέ τα απάνθρωπα ολοκαυτώματα λαών και εθνών από τους ναζιφασίστες του Χίτλερ. Τα 6.000.000 των Εβραίων νεκρών, όπως αναφέρεται, τα 6.000.000 Πολωνών νεκρών, τα 25.000.000 των Σοβιετικών νεκρών (δηλ. οι μισοί νεκροί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), τις 450.000 των Ελλήνων νεκρών (ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίοι) και εκατομμύρια ακόμα νεκρούς – θύματα του ναζισμού και του φασισμού.

Αλλά, γιατί τώρα οι εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Εβραίων;

Ποιος ο λόγος; Μήπως δεν τους ενδιαφέρει τόσο η ιστορική μνήμη, όσο η πολιτική στόχευση; Μήπως κάτι θέλουν να κρύψουν και να μας αποπροσανατολίσουν;

Είναι γνωστό τοις πάσι πως το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο (μήπως η Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων είναι παρακλάδι του;) συμπλέει και συμπορεύεται πλήρως με το σιωνιστικό φασιστικό κράτος του Ισραήλ και δικαιολογεί ή σιωπά για τα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα στην Παλαιστίνη. Σιωπά για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων που λαμβάνει χώρα σήμερα σε κοινή δημόσια θέα!

Η «ενωμένη εξουσία του τόπου» (παρών και ο υπουργός Παπαστεργίου!!), που αναφέραμε και είναι συνδιοργανώτρια των παραπάνω εκδηλώσεων, σκοπιμότητας και, φανερά, πολιτικής εκμετάλλευσης, μήπως νομίζει ότι οι Τρικαλινοί τρώνε κουτόχορτο και δεν παίρνουν χαμπάρι απ’ τα πολιτικά τους παιχνίδια;

Ανατρέχουν στα εγκλήματα του Χίτλερ, για να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στα συντελούμενα σημερινά εγκλήματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ (σ’ ένα βαθμό και της Ε.Ε.) που το στηρίζουν!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ! Ή ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ; ΕΙΜΑΣΤΕ;

Υστερόγραφο: Με τις εκδηλώσεις αυτές δεν αποκρύπτεται μόνο το παρόν, αλλά γίνεται και αναθεώρηση της Ιστορίας (αποκρύπτουν ή διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα).

  1. Αποκρύπτεται ότι η απελευθέρωση του Άουσβιτς στις 27 Γενάρη 1945 δεν έγινε από …. μόνη της, αλλά από τον Κόκκινο Στρατό.
  2. Παραγνωρίζεται ότι στο ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς (Ι,ΙΙ,ΙΙΙ) δεν είχαμε κρατούμενους και μαζικές εξοντώσεις μόνο Εβραίων, αλλά και άλλων μειονοτήτων (Τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι κ.λπ.), ενώ οι πρώτοι κρατούμενοι ήταν κυρίως Πολωνοί και Γερμανοί.
  3. Στη δίκη της Νυρεμβέργης (1946) η ομαδική εξόντωση των κρατουμένων χαρακτηρίστηκε γενοκτονία γενικώς (και όχι των Εβραίων μόνο).
  4. Το 1979 το Άουσβιτς χαρακτηρίστηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «σύμβολο της σκληρότητας του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του κατά τον 20ό αιώνα»
  5. Μήπως το συντελούμενο σήμερα στη Γάζα μακελειό και γενοκτονία των Παλαιστινίων πρέπει να χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «σύμβολο της σκληρότητας του κράτους του Ισραήλ προς τον λαό της Παλαιστίνης κατά τον 21ο αιώνα»;
Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή