Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοιτίδα πολιτισμού το …εξωτικό Λιόπρασο Τρικάλων – Μεγάλη Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη

Τεράστια προσπάθεια και αξιοσημείωτες δράσεις από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιόπρασου

Μόλις 17 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στην ανατολική πλευρά της οροσειράς των Αντιχασίων και σε υψόμετρο 680 μ. συναντάμε το Λιόπρασο, ένα μικρό χωριουδάκι με περίπου 50 μόνιμους κατοίκους.

Εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν το «μπαλκόνι» των Τρικάλων, μιας και από τη θέση «Κουρί» η θέα είναι εκπληκτική, καθώς απλώνεται μπροστά μας ο απέραντος θεσσαλικός κάμπος, τα χωριά της Νότιας Πίνδου, οι βράχοι των Μετεώρων και η Κατάρα.

Είναι σχετικά κοντά στην πόλη για να μπορεί κανείς να το επισκεφτεί και κάθε καλοκαίρι το χωριό σφύζει από ζωή, αφού δέχεται πλήθος παραθεριστών και επισκεπτών.

Μα πώς γίνεται ένα τόσο μικρό χωριό με μόλις 50 μόνιμους κατοίκους και, αυτή την περίοδο, χωρίς καν ανοιχτό ένα καφενείο, να γεμίζει και να ξεχωρίζει;

Τα εύσημα ανήκουν στους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν τον τόπο και στον άκρως δραστήριο Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιόπρασου. Οι άνθρωποι αυτοί στέκονται πρωτοπόροι και αρωγοί προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό και ευήμερο το χωριό τους και να φυλάξουν όσο καλύτερα γίνεται τις αναμνήσεις τους.

Έτσι, όπως και κάθε χρόνο, αλλά ειδικότερα φέτος, προετοιμάστηκε ένα άκρως γεμάτο και ιδιαίτερο πρόγραμμα για το καλοκαίρι, τόσο από πλευράς εκδηλώσεων, όσο και καθημερινών δραστηριοτήτων με ευρεία θεματολογία και για όλες τις ηλικίες.

Πέραν όλων από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν μουσικές και γλέντια!

Μεγάλη βραδιά προμηνύεται το Σάββατο 12 Αυγούστου με παραδοσιακό γλέντι βγαλμένο από της ψυχής τα βάθη με καημό και μεράκι.  Μια βραδιά για να γίνουν όλοι μια παρέα και να περάσουνε καλά!

Ωστόσο, το το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έρχεται με την εμφάνιση της Ιουλίας Καραπατάκη μαζί με την μπάντα της την Πέμπτη 17 Αυγούστου για μια μοναδική συναυλία που θα σίγουρα θα αφήσει εποχή στην περιοχή!

Δείτε αναλυτικά και λάβετε πληροφορίες για όλα στα παρακάτω link!

Κεντρικό Site:

https://www.liopraso-summer.gr/

Παραδοσιακή βραδιά:

https://www.liopraso-summer.gr/events/paradosiaki-vradia

Συναυλία Ιουλία Καραπατάκη:

https://www.liopraso-summer.gr/events/ioulia-karapataki

Όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

https://www.liopraso-summer.gr/events

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή