Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ηλεκτρικών βλαβών σε γεωτρήσεις για να μην αφανιστεί η παραγωγή

Τον κίνδυνο αφανισμού της παραγωγής των καλλιεργειών λόγο αδυναμίας ανταπόκρισης του ΔΕΔΔΗΕ στην αποκατάσταση των βλαβών ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων, επισημαίνει με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως τονίζει ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξκης και Τροφίμων «πλήθος καλλιεργειών βρίσκονται σε παραγωγική φάση κατά την οποία η άρδευση τους είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αύξηση της απόδοση τους. Οι βλάβες ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων αποτελούν συχνό φαινόμενο για το οποίο οι παραγωγοί απευθύνονται στο τμήμα βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα και να καταστεί δυνατή η απαιτούμενη άρδευση των καλλιεργειών τους.

Δυστυχώς όμως στο Ν. Λάρισας , παρατηρείται έντονα το φαινόμενο, το οποίο έχει λάβει μάλιστα και ανησυχητικές διαστάσεις, η ανταπόκριση του αρμόδιου τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ να γίνεται  μετά από την παρέλευση τουλάχιστον μιας εβδομάδας από τη στιγμή δήλωσης της βλάβης, με αποτέλεσμα την αδυναμία άρδευσης των καλλιεργειών κατά το κρίσιμο στάδιο τους και κατά συνέπεια την πρόκληση σημαντικής απώλειας στην παραγωγή.

Σήμερα που το κόστος παραγωγής είναι σχεδόν απαγορευτικό, η μείωση οποιασδήποτε  ποσότητας παραγωγής αποτελεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τους παραγωγούς,  ενώ ταυτόχρονα με τον κίνδυνο  μιας επισιτιστικής κρίσης να εγκυμονεί , είναι αδικαιολόγητη και αδιανόητη η πραγματοποίηση ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν μείωση της πρωτογενούς παραγωγής.

Επιβάλλεται η επείγουσα λήψη μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή  παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή