Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: «ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ»

Το ζήτημα που αναδείχθηκε σήμερα, σχετικά με Κλινική στην Λάρισα, όπου κινδύνευσαν 74 ασθενείς κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους, εξαιτίας της απόφασης ιδιωτικού παρόχου για διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, πρέπει να κινητοποιήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υγείας, ώστε να θέσει με σειρά μέτρων ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και να τροποποιήσει τις διατάξεις που προβλέπουν την διαδικασία και τους λόγους διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Είναι ανήκουστο να επιτρέπεται σε πάροχο ενέργειας να διαπραγματεύεται την επαναφορά της ηλεκτροδότησης και να προβαίνει σε οικονομικές συμφωνίες κάνοντας «παζάρια» πάνω από την ζωή και την υγεία 74 ασθενών. Θα έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί ήδη η απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης σε δομές υγείας, ως η απόδειξη ότι η ζωή και η υγεία υπερτερούν έναντι οποιασδήποτε οικονομικής επιδίωξης και συμφερόντων.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υγείας, ώστε να επέλθει νομοθετική πρωτοβουλία για την μελλοντική αποφυγή τέτοιων επονείδιστων καταστάσεων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή