Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης «Ανασφάλεια στους πολίτες δε δημιουργούν οι καταγγελίες, αλλά η παραγκώνιση του δημοσίου συστήματος υγείας»

«Ανασφάλεια στους πολίτες δε δημιουργούν οι καταγγελίες, αλλά η παραγκώνιση του δημοσίου συστήματος υγείας» απαντά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Σερέτη.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες πολιτών που έφερε ο Λαρισαίος βουλευτής στη δημοσιότητα, αλλά και τα όσα ισχυρίστηκε στη συνέχεια ο κ. Σερέτης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Μετά την επίσκεψή μου στο Κέντρο Υγείας Λάρισας και τις καταγγελίες πολιτών αλλά και μελών του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, που δέχθηκα, ήταν θεσμική μου υποχρέωση η ανάδειξη αυτών, με σκοπό την ενημέρωση και την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν. Η δημόσια απάντηση του Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε, αφενός φαίνεται να διαψεύδει τις συγκεκριμένες καταγγελίες, εμφανίζοντας μια εικόνα άρτιας λειτουργίας, αφετέρου, αποδίδει μομφές ότι δήθεν δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, προσκαλώντας με μάλιστα να επισκεφθώ την 5η ΥΠΕ, ώστε να ενημερωθώ για την κατάσταση λειτουργίας των δομών της Περιφέρειας.

Κύριε Διοικητή, το κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, δεν δημιουργείται από την ανάδειξη των δυσλειτουργιών των δομών Υγείας και εν γένει του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αντίθετα κλίμα ανασφάλειας έχει δημιουργηθεί την τελευταία τριετία στην πόλη μας, που οι πολίτες υφίστανται καθημερινά την παραγκώνιση και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας από την παρούσα Κυβέρνηση. Κλίμα ανασφάλειας δημιουργείται όταν επί ένα χρόνο και πλέον, το ακτινολογικό τμήμα του ΠΓΝΛ είναι επικίνδυνα υποστελεχωμένο. Όταν οι ασθενείς που χρήζουν άμεσης και επείγουσας υποβολής σε στεφανιογραφίες σε ημέρες εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μεταφέρονται με κίνδυνο ζωής, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και Λαμίας, με δική σας απόφαση, και  έμμεσα βέβαια παραπέμπονται σε ιδιωτικές δομές, ενώ το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας δέχεται κατ επιλογή μόνο περιστατικά ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας του. Κλίμα ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης δημιουργείται στο ιατρικό προσωπικό, όταν διαπιστώνει κατ επίφαση νομιμότητας, μετακινήσεις ιατρών την ίδια ημέρα της πρόσληψής τους. Κι βέβαια το κλίμα μετατρέπεται σε βεβαιότητα ανασφάλειας όταν, οι πολίτες και δη οι ΑΜΕΑ, για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Λάρισας, πρέπει να περάσουν πάνω από σπασμένα πλακάκια στην είσοδο, εμφανή σε κάθε πολίτη, και αποτυπωμένα σε φωτογραφίες, εκτός βέβαια από την διοίκηση της ΥΠΕ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εθιμοτυπικές επισκέψεις κρίνονται μη επωφελείς. Η ανάδειξη των ζητημάτων είναι η θεσμική υποχρέωση των εκπροσώπων των πολιτών στο Κοινοβούλιο, η δε υποβολή προτάσεων, απαιτεί προηγούμενη στοιχειώδη σύγκλιση, η οποία απουσιάζει, όταν η δική σας πολιτική αφορά στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθώς θεωρεί το χώρο της υγείας πρόσφορο για οικονομική ανάπτυξη και ιδιωτική πρωτοβουλία, και η άλλη πολιτική αφορά στην προάσπιση της υγείας ως κοινωνικού αγαθού με όλες τις προεκτάσεις αυτού.

Εμείς επιλέγουμε την δεύτερη πολιτική».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή