Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Αστοχίες στο «Εξοικονομώ 2021» απειλούν δικαιούχους ειδικών περιπτώσεων με απόρριψη

Για αστοχίες στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» οι οποίες απειλούν δικαιούχους ειδικών περιπτώσεων με απόρριψη, κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά  δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο εντός της ασφυκτικής προθεσμίας των 10ημερών, ζητούνται έγγραφα από τρίτες υπηρεσίες, οι οποίες, εν μέσω Αυγούστου, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Αναδεικνύονται τα προβλήματα που έχουν προκύψει κυρίως για τις περιπτώσεις οικογενειών πολυτέκνων  και ΑμΕΑ και εκφράζεται ταυτόχρονα η  έντονη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους  ενδιαφερομένους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία μετά το δεκαήμερο εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες δεν γνωρίζουν αν οι αιτήσεις τους θα χάσουν τελικά το χαρακτηρισμό της ειδικής περίπτωσης, δεδομένου ότι στον οδηγό του προγράμματος δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις 10 μέρες προθεσμίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα επισημαίνονται τα προβλήματα έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, και ζητείται να δοθεί επιπλέον παράταση, ειδικά για τις ειδικές περιπτώσεις σε συνέχεια της παράτασης που δόθηκε πρόσφατα για την έκδοση της ΗΤΚ στο «Εξοικονομώ 2021».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή