Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης: Έγινε η αναβάθμιση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσσαλία, για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ Αυτονομώ»;

Επανέρχεται ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης σε ότι αφορά την αναγκαιότητα αναβάθμισης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Θεσσαλίας, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα ένταξης ωφελούμενοι του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ».

Ο κ. Κόκκαλης είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα, ενώ σε νέα δήλωσή του τονίζει τα εξής: «Ενώ εντός του Απριλίου οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Εξοικονομώ -Αυτονομώ» πρέπει να ολοκληρώσουν την φάση υλοποίησης και ολοκλήρωσης των έργων, εντούτοις, αδυνατούν διότι, η σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο δεν είναι εφικτή, δεδομένης της δέσμευσης ισχύος από προγενέστερα αιτήματα για έργα ΑΠΕ. Η μη σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού στο δίκτυο έχει ως επακόλουθο το χαρακτηρισμό του έργου ως μη υλοποιήσιμο και σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος επιφέρει την έκδοση απόφασης ανάκλησης Υπαγωγής του με τους ωφελούμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς συνέπειες για τις οποίες όμως δεν τους αναλογεί ουδεμία ευθύνη.

Ήδη έχουν υποβληθεί επανειλημμένες ερωτήσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο πλην όμως δεν έχουμε λάβει απάντηση και έτσι δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς ούτε οι ωφελούμενοι, εάν εν τέλει πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, ή εάν θα ανακληθεί η υπαγωγή του έργου στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Εν τέλει πρέπει να δοθεί απάντηση, στο ερώτημα εάν το Υπουργείο προέβη σε ενέργειες σε συνέργεια με τους αρμόδιους φορείς, εάν έλαβε μέτρα για την αναβάθμιση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στην ΠΕ Θεσσαλίας και εάν εξασφάλισε μέρος του Δικτύου, ώστε να ενταχθούν όλα τα φωτοβολταϊκά έργα των επιχειρήσεων, αγροτών και κατοικιών, που κρίθηκαν δικαιούχοι του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή