Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης για Εκπαιδευτήρια Ράπτου: Ευτυχώς που η Δικαιοσύνη δε λειτουργεί με όρους «επιτελικού κράτους»

Με αφορμή τη δικαστική απόφαση που επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έρχεται να βάλει τέλος σε έναν παραλογισμό και να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έστω και την τελευταία στιγμή, αποφεύχθηκε μία πραγματική κοινωνική τραγωδία.

Όπως είχα πει και στην παρέμβασή μου, η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή και χωρίς γραφειοκρατικές παρωπίδες το ευαίσθητο ζήτημα της παιδείας.

Αφουγκραζόμενος και την κοινή άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ζητώ για μία ακόμη φορά από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, να προχωρήσει σε τομές που θα διευθετούν αντίστοιχα ζητήματα χωρίς ακρότητες που μπορεί να τινάξουν στον αέρα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, είτε μιλάμε για σπουδές, είτε για οικογενειακό προγραμματισμό, είτε για εργασία.

Όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Ντίνου Διαμάντου, δεν υφίσταται ζήτημα στατικής επάρκειας στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου. Ας σπεύσει λοιπόν ο ΕΟΠΠΕΠ να προχωρήσει στον επανέλεγχο για να σταματήσει κι αυτή η ιδιότυπη δικαστική ομηρία. Οφείλει τέλος η υφυπουργός κ. Ζέτα Μακρή να εξηγήσει την όλη στάση της και κυρίως την τελευταία δημόσια τοποθέτησή της που δημιούργησε πληθώρα ερωτηματικών.

Ευτυχώς που η Ελληνική Δικαιοσύνη δε λειτουργεί με όρους «επιτελικού κράτους».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή