Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης για επιχειρηματικά πάρκα: Νομοθετείτε κόντρα στη βούληση του επιχειρηματικού κόσμου

Για ένα σχέδιο νόμου στο οποίο εναντιώνεται ο ίδιος ο επιχειρηματικός κόσμος, έκανε λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας από το βήμα της βουλής για το θέμα των επιχειρηματικών πάρκων.

Αναλυτικότερα η τοποθέτηση του κ. Κόκκαλη: «Συζητούμε το νομοσχέδιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα. Πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή προηγείται η δημόσια διαβούλευση. Στο υπό κρίση νομοσχέδιο υποβλήθηκαν περίπου στα 224-225 σχόλια. Δεν υιοθετήθηκε ούτε ένα.

Για να δούμε τώρα τι είπαν οι φορείς, τι είπαν οι επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με αυτό το νομοσχέδιο που τους επηρεάζει. Ο κ. Μαντάς, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών: «Αφαιρεί δικαιώματα τα οποία έχουμε στη διαχείριση της περιουσίας μας. Διαιωνίζει το νομοσχέδιο το καθεστώς αδιαφάνειας. Δεν εισάγει ανταγωνισμό.». «Ο νόμος αυτός…» -πάλι από τον σύνδεσμο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων- «…δεν μπορεί να εφαρμοστεί για τα ήδη λειτουργούν τα πάρκα, όπου υπάρχουν εγκατεστημένες επιχειρήσεις που είναι ιδιοκτήτες γης», ενώ για τη σύμβαση παραχώρησης ανέφερε ότι «Δηλαδή αν αλλάξουμε μέλη στο διοικητικό συμβούλιο ή αυξήσουμε ή μειώσουμε το κεφάλαιο, θα πρέπει να πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη της διαχειρίστριας;».

Ο κ. Γιαννίτσης από τον ίδιο σύνδεσμο: «Μιλάτε για επιχειρήσεις… -είπε προς την Κυβέρνηση- «…χωρίς τους επιχειρηματίες. Το καθεστώς του νομοσχεδίου δημεύει την περιουσία μας και γίνεται βορά στον όποιο διαχειριστή.».

Τελικά για ποιους νομοθετείτε, κύριε Υπουργέ; Αφήστε τι λέει η Αντιπολίτευση. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στις βιομηχανικές περιοχές, είναι αντίθετοι με αυτό το νομοσχέδιο.

Κύριε Υπουργέ, θα το ακούσετε και αύριο (σ.σ. προχθές) στη Λάρισα. Η βιομηχανική περιοχή της Λάρισας εδώ και δύο χρόνια αιτείται, ουσιαστικά παρακαλεί για το αυτονόητο. Παρακαλεί και ζητάει τον ενεργειακό συμψηφισμό. Ζητάει από την Κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια να έχει το δικαίωμα να συμψηφίζει το ρεύμα που πουλάει με το ρεύμα που καταναλώνει. Έχουν γίνει συναντήσεις, έχουν δοθεί υποσχέσεις. Ελπίζω και εύχομαι να μη δώσετε την πολλοστή υπόσχεση και αύριο στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Έρχομαι τώρα στη φαρμακευτική κάνναβη. Κοιτάξτε. Εάν ήμασταν στη θέση σας, και τι δεν έπρεπε να πούμε γι’ αυτά τα οποία μας κατηγορούσατε για τη φαρμακευτική κάνναβη. Επιτέλους έρχεστε σε αυτό που εμείς ψηφίσαμε και το συνεχίζετε, γι’ αυτό και είμαστε θετικοί. Και να σας πω ότι χρειάζονται και περαιτέρω βελτιώσεις.

Ενώ τη φαρμακευτική κάνναβη καλά κάνετε και την προχωράτε, κύριε Υπουργέ, λόγω ξεκάθαρης ιδεοληψίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφήνετε εκατοντάδες αγρότες ως Κυβέρνηση και δεκάδες επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές στη βιομηχανική κάνναβη. Έχετε συναρμοδιότητα μαζί με το Αγροτικής Ανάπτυξης για την έκδοση ΚΥΑ κυκλοφορίας των προϊόντων με κάνναβη, ένας κλάδος ο οποίος μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην εθνική μας οικονομία, όμως λόγω ιδεοληψίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν προχωρά -γιατί αυτό είναι το αρμόδιο Υπουργείο- στην επίσπευση των συγκεκριμένων υπουργικών αποφάσεων».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή